Τι να περιμένουμε από το Google I/O 2023 την Τετάρτη;

Ανακοινώσεις για συσκευές και λογισμικό
08 Μαΐου 2023 11:07
Τι να περιμένουμε από το Google I/O 2023 την Τετάρτη;

Το φετινό Google I/O είναι προ των πυλών και όλα δείχνουν πως θα είναι μία από τις πιο πλούσιες παρουσιάσεις της εταιρίας, με πολλές ανακοινώσεις. Τι αναμένουμε να δούμε, λοιπόν, την Τετάρτη 10 Μαΐου στις 20:00 ώρα Ελλάδος;

Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα ανακοίνωση θα έχει να κάνει με το νέο αναδιπλούμενο της Google. Η εταιρία έχει επιβεβαιώσει πως θα παρουσιάσει το νέο Pixel Fold, ενώ οι φήμες κάνουν λόγο για εξωτερική οθόνη 5.8 ιντσών με 120Hz ρυθμό ανανέωσης και εσωτερική οθόνη 7.6 ιντσών και πάλι με 120Hz. Στις εικόνες που έχουμε δει, εμφανίζεται να έχει πιο παχιά bezels από το Z Fold της Samsung, αλλά υποτίθεται πως θα έχει μία πιο στιβαρή κατασκευή, με hinge χωρίς κενό και μία μπαταρία που θα κρατά 24 ώρες σε κανονική χρήση.

Σε αντίθεση όμως με το χαρακτήρα των Pixel τηλεφώνων, τα οποία προσφέρουν εκπληκτική αξία για τα χρήματά τους, το Pixel Fold αναμένεται να κοστίζει $1.700.

Σειρά σίγουρα θα έχει το Pixel 7a, το οποίο θα έρθει με παρόμοιο σχεδιασμό με το 6a, αλλά η προσθήκη του νέου Tensor G2 επεξεργαστή, μίας ταχύτερης οθόνης με 90Hz ρυθμός ανανέωσης, ασύρματη φόρτιση και 64MP κάμερα, θα αυξήσει σίγουρα την τιμή του και αναμένεται $50 ακριβότερο από τον προκάτοχό του, αγγίζοντας τα $499.

Στο Google I/O 2023 αναμένεται να παρουσιαστεί και το Pixel Tablet το οποίο το είδαμε και στο περσινό Google I/O, αλλά αυτή τη φορά έφτασε η ώρα της κυκλοφορίας του. Πρακτικά πρόκειται για δύο συσκευές σε μία. Είναι ένα tablet, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μία έξυπνη οθόνη με βάση ένα ηχείο. Θα διαθέτει το Tensor G2 chip, ενώ η επίστρωση νανοκεραμικού υλικού θα προσφέρει μία πιο premium αίσθηση. Η οθόνη του θα είναι στις 11 ίντσες με 8GB RAM και η τιμή του θα ξεκινά στην Ευρώπη από τα €600 για τα 128GB αποθηκευτικού χώρου.

Φυσικά, κεντρικό ρόλο στην παρουσίαση θα παίξει η αποκάλυψη του Android 14. Οι δοκιμαστικές εκδόσεις κυκλοφορούν από το Φεβρουάριο για τους προγραμματιστές και η Google σκοπεύει να ολοκληρώσει την ανάπτυξή του μέσα στο καλοκαίρι. Από τα χαρακτηριστικά που έχουν επιβεβαιωθεί έως τώρα, έχουμε βελτιωμένη προσβασιμότητα, ισχυρότερη ασφάλεια εφαρμογών, καλύτερη διαχείριση μπαταρίας και νέα χαρακτηριστικά στο διαμοιρασμό αρχείων. Διαρροές έχουν δείξει πως θα έρθει και ένα hub για όλες τις εφαρμογές υγείας το οποίο θα ονομάζεται Health Connect.

Πολύ πιθανό είναι να πάρουμε και μία κλεφτή ματιά για το επερχόμενο Pixel 8, το οποίο - αν τα leaks επιβεβαιωθούν – θα πρόκειται για μία μικρή αναβάθμιση από τον προκάτοχό του, με πιο στρογγυλεμένες γωνίες και διαφορετική διάταξη καμερών. Φήμες κάνουν λόγο για ενσωμάτωση του νέου Tensor G3 chip, με 8GB RAM στο στάνταρ μοντέλο και 12GB RAM στο Pro. Το hardware των καμερών μπορεί να μην αλλάξει πολύ, αλλά κώδικας που διέρρευσε δείχνει πως η Google θα φέρει το εργαλείο ξεθολώματος των φωτογραφιών της και στο video. Σε κάθε περίπτωση, η παρουσίαση της ναυαρχίδας της Google θα γίνει το φθινόπωρο.

Μικρότερες πιθανότητες παρουσίασης αλλά όχι ανύπαρκτες, έχουν και τα wearables της Google. Μπορεί να δούμε το επόμενο Pixel Watch ή τα επόμενα AR γυαλιά της. Πιθανή είναι επίσης και η παρουσίαση κάποιας τεχνολογίας πιο ασυνήθιστης από καθημερινές συσκευές, αφού μιλάμε για έναν από τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς κολοσσούς του πλανήτη.