Έρχονται μεγάλες αναβαθμίσεις για την Bing AI της Microsoft

Διαθέσιμη πλέον για όλους
05 Μαΐου 2023 00:42
Έρχονται μεγάλες αναβαθμίσεις για την Bing AI της Microsoft

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι η ανανεωμένη έκδοση της μηχανής αναζήτησης Bing με τα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης, είναι πλέον διαθέσιμη για όλους, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στο AI chatbot χωρίς να χρειάζεται να κάνουν εγγραφή στη λίστα αναμονής. Έτσι, για να χρησιμοποιήσετε το Bing AI, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να συνδεθείτε στο Bing στο πρόγραμμα περιήγησης Edge ή στις εφαρμογές του Bing για τα smartphones.

Εκτός από το open preview, η Microsoft ανακοίνωσε πως έχει στα σκαριά και μερικές πολύ μεγάλες αναβαθμίσεις. Συγκεκριμένα, η εταιρία ετοιμάζει διάφορα νέα χαρακτηριστικά για το Bing, το οποίο σύντομα θα μπορεί να παράγει διαγράμματα, γραφικές παραστάσεις και κείμενο με πλούσια μορφοποίηση. Συγχρόνως, το Bing Image Creator, που βασίζεται στο τελευταίας γενιάς DALL-E μοντέλο, υποστηρίζει πλέον τις περισσότερες από 100 γλώσσες που προσφέρονται και στην αναζήτηση του Bing.

Συνεχίζοντας, η εταιρεία εργάζεται για να κάνει το AI μοντέλο της και multi-modal, ώστε να είναι δυνατή η αναζήτηση βάσει εικόνας. Τέλος, ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει και ιστορικό συνομιλιών για τους χρήστες, ώστε να μπορούν συνεχίζουν παλαιότερες συζητήσεις.

Η Microsoft σχεδιάζει να αναπτύξει την AI του Bing σε μια αξιόπιστη πλατφόρμα, παρόμοια με το Microsoft Office. Έτσι, η εταιρεία εργάζεται επίσης για να κάνει την AI να θυμάται τι έχει συζητήσει με τον χρήστη σε προηγούμενα chats, για να προσθέσει χαρακτηριστικά κοινής χρήσης και για να βελτιώσει τις δυνατότητες περίληψης πληροφοριών. Η Microsoft σχεδιάζει επίσης να φέρει και υποστήριξη για πρόσθετα τρίτων, με υπηρεσίες όπως το OpenTable και η Wolfram|Alpha.

Τέλος, ο αμερικανικός κολοσσός έκανε γνωστό ότι και ο Edge θα λάβει επίσης αναβαθμίσεις, μεταξύ των οποίων ένα "πιο κομψό και βελτιωμένο" UI και νέες λειτουργίες που θα τροφοδοτούνται από το Bing AI. Η εταιρεία αναμένεται να προβεί σε περαιτέρω ανακοινώσεις σχετικά με την AI της και τον Edge browser στο Build συνέδριο στο τέλος του μήνα.