ΠΡΟΣΟΧΗ: SMS απάτες στην Ελλάδα για Netflix και υποτιθέμενα ΕΛΤΑ δέματα

Μην δώσετε τα στοιχεία σας
03 Μαΐου 2023 17:03
ΠΡΟΣΟΧΗ: SMS απάτες στην Ελλάδα για Netflix και υποτιθέμενα ΕΛΤΑ δέματα

Όπως μας ενημέρωσαν οι αναγνώστες του Unboxholics.com, τις τελευταίες ημέρες επιτήδειοι έχουν στήσει μια νέα απάτη για να κλέψουν στοιχεία πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

Συγκεκριμένα, δεκάδες ελληνικοί τηλεφωνικοί αριθμοί έχουν λάβει SMS, τα οποία ισχυρίζονται πως ο λογαριασμός τους στο Netflix πρόκειται να περιοριστεί, αν δεν επιβεβαιώσουν τα στοιχεία τους εντός 24 ωρών.

Φυσικά, οι πιο εξοικειωμένοι με τη φύση των scam/phishing επιθέσεων δύσκολα θα πέσουν θύματα, αλλά και πάλι χρειάζεται προσοχή. Το Netflix, ακόμα και αν έχετε καθυστερήσει με την πληρωμή σας για το μήνα, δεν στέλνει ποτέ τέτοιο SMS. Η ειδοποίηση για τη λήξη της συνδρομής σε περίπτωση προβλήματος με τον προεπιλεγμένο τρόπο πληρωμής σας, εμφανίζεται εντός της ίδιας της επίσημης εφαρμογής με γενναίο χρονικό περιθώριο. Από εκεί μπορείτε να ενεργήσετε για να αλλάξετε τη μέθοδο πληρωμής, σε περίπτωση τυχόν προβλήματος.

Για την ιστορία, μια παρόμοια απάτη -που ακόμη δεν ξέρουμε αν συνδέεται με αυτή ή όχι- προσπαθεί να πιάσει θύματα εδώ και αρκετό καιρό. Συγκεκριμένα, στέλνονται αντίστοιχα SMS με υποτιθέμενα δέματα που έχουν κολλήσει στο τελωνείο και χρειάζονται πληρωμή. Και αυτά τα μηνύματα είναι απάτη και προσπαθούν να κλέψουν τα στοιχεία σας και να σας αποσπάσουν χρήματα.

Τα SMS-απάτες που στέλνονται εδώ και καιρό στην Ελλάδα

Τι να κάνετε;

Σε καμία περίπτωση ΜΗΝ πατήσετε το link του μηνύματος και ΜΗΝ βάλετε τα στοιχεία της κάρτας σας.

Διαγράψτε το SMS ή το e-mail για να μην πατήσετε κατά λάθος το link κάποια στιγμή στο μέλλον.

Ενημερώστε οικείους σας που είναι λιγότερο εξοικειωμένοι με το θέμα, πως πρόκειται για απάτη.