Αυτό το θαλάσσιο drone κάνει διασώσεις πλήρως αυτοματοποιημένα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ταχύτερη αντιμετώπιση χωρίς να κινδυνεύει πλήρωμα
26 Απριλίου 2023 10:47
Αυτό το θαλάσσιο drone κάνει διασώσεις πλήρως αυτοματοποιημένα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Zelim είναι μία startup εταιρία η οποία θέλει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι θαλάσσιες διασώσεις. Μία από τις τεχνολογίες που αναπτύσσει είναι και το θαλάσσιο drone Guardian.

Πρόκειται για ένα μη επανδρωμένο σκάφος, το οποίο είναι εξοπλισμένο με λογισμικό computer vision και η αποστολή του είναι να εντοπίζει και να διασώζει άτομα στη θάλασσα. Αυτό μπορεί να το κάνει αυτόνομα ή μπορεί να ελέγχεται απομακρυσμένα από χειριστές, οι οποίοι μπορεί να βρίσκονται οπουδήποτε στον κόσμο.

Μόλις το Guardian εντοπίσει κάποιον στη θάλασσα, θα τον πλησιάσει με ασφάλεια και θα αναπτύξει την πλατφόρμα Swift, μία συσκευή που μοιάζει με ιμάντα φόρτωσης, για να τραβήξει ανθρώπους από τη θάλασσα, ακόμα κι αν είναι αναίσθητοι. Το σκάφος μπορεί να περιηγηθεί σε περιβάλλον το οποίο είναι υπερβολικά επικίνδυνο για ένα ανθρώπινο πλήρωμα διασωστών.

Με 1.89 εκατομμύρια ανθρώπους να εργάζονται σε θαλάσσιο περιβάλλον και με αυτό το νούμερο να αναμένεται να αυξηθεί όσο αυξάνεται η παγκόσμια ζήτηση ενέργειας και εμπορίου, το σκάφος μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου. Η Zelim θα ξεκινήσει εκτεταμένες δοκιμές του Guardian σε πραγματικές συνθήκες, αργότερα μέσα στη χρονιά.