Μην περιμένετε να πέσει σύντομα η τιμή της Nvidia RTX 4070

Παρόλο που οι πωλήσεις της φαίνεται πως έπεσαν στο κενό
22 Απριλίου 2023 20:33
Μην περιμένετε να πέσει σύντομα η τιμή της Nvidia RTX 4070

Παρά τις θετικές κριτικές που έλαβε, η πιο πρόσφατη κάρτα γραφικών της Nvidia, η RTX 4070, φαίνεται ότι καταγράφει υποτονικές πωλήσεις, σε βαθμό που η εταιρία εξετάζει το ενδεχόμενο να λάβει δραστικά μέτρα. Συγκεκριμένα, μέσα στην πρώτη της εβδομάδα στην αγορά, η RTX 4070 δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα best seller μοντέλα των προηγούμενων γενιών στα σχετικά charts διαφόρων καταστημάτων, γεννώντας φήμες ότι η Nvidia μπορεί μέχρι και να διακόψει την παραγωγή για να διατηρήσει σταθερή την τιμή!

Σύμφωνα με το Wccftech, μια ανάρτηση σε ένα κινεζικό φόρουμ τόνιζε ότι η Nvidia μπορεί να σταματήσει προσωρινά την παραγωγή για να "διατηρήσει ένα σταθερό σύστημα τιμολόγησης". Αν και ακόμη δεν είναι σαφές αν η Nvidia όντως έχει πρόθεση να πατήσει το 'pause' στα εργοστάσια, είναι προφανές ότι οι πωλήσεις της RTX 4070 δεν είναι τόσο καλές όσο αναμενόταν. Για παράδειγμα, η κάρτα βρίσκεται στην έβδομη θέση της κατάταξης του Amazon, χάνοντας μέχρι και από την RX 580 της AMD που υπάρχει εδώ και χρόνια στην αγορά. Στο Newegg, η RTX 4070 δεν υπάρχει πουθενά μέσα στις τρεις πρώτες σελίδες των best seller GPUs, παρόλο που αρκετά μοντέλα από διάφορους κατασευαστές είναι διαθέσιμα στην προτεινόμενη τιμή.

Στη Γερμανία, πάντως, η κάρτα φαίνεται να έχει ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις. Όπως μεταφέρει ο TechEpiphany, αν και αρχικά η RTX 4070 κέρδισε μόλις οριακά την RX 6600 της AMD, οι πωλήσεις στη χώρα έχουν έκτοτε αυξηθεί κατακόρυφα, με την κάρτα να ηγείται αυτή της στιγμή των charts των πωλήσεων της περασμένης εβδομάδας. Δυστυχώς, η επιτυχία αυτή μοιάζει να περιορίζεται σε ορισμένες περιοχές, με τις πωλήσεις να πέφτουν στο κενό στις ΗΠΑ και σε πολλές άλλες αγορές.

Βέβαια, παρόλο που η ζήτηση είναι σε χαμηλά επίπεδα, αν η Nvidia μειώσει όντως το στοκ, είναι απίθανο η τιμή της RTX 4070 να πέσει σημαντικά στο άμεσο μέλλον. Παράλληλα, οι φήμες αναφέρουν ότι η Nvidia θα κυκλοφορήσει την RTX 4060 Ti τον Μάιο, με τιμή 450 δολάρια, οπότε σίγουρα ο τεχνολογικός κολοσσός θα θέλει να διατηρήσει την διαφορά στις τιμές των δύο μοντέλων.

Tags: