Imgur: Η πασίγνωστη διαδικτυακή πλατφόρμα θα απαγορεύσει το πορνό

Ενώ ετοιμάζεται να διαγράψει εκατομμύρια φωτογραφίες!
21 Απριλίου 2023 18:16
Imgur: Η πασίγνωστη διαδικτυακή πλατφόρμα θα απαγορεύσει το πορνό

Το Imgur, μία από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες φιλοξενίας εικόνων στο διαδίκτυο, ανακοίνωσε ότι από τις 15 Μαΐου θα απαγορεύει τις ακατάλληλες εικόνες και ταυτόχρονα θα διαγράψει και όλες αυτές που δεν συνδέονται με κάποιον συγκεκριμένο λογαριασμό. Η εταιρεία δήλωσε ότι η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της να ευθυγραμμίσει καλύτερα τους κανόνες της κοινότητάς της με τους όρους παροχής υπηρεσιών της και να προστατεύσει το μέλλον της κοινότητας του Imgur.

Σύμφωνα με την σχετική ανάρτηση στο επίσημο blog της, η εταιρεία αποκάλυψε ότι θα χρησιμοποιεί αυτόματο λογισμικό ανίχνευσης, αλλά και ανθρώπους, ως συντονιστές, για να εντοπίζει και να αφαιρεί το γυμνό, την πορνογραφία και το σεξουαλικό περιεχόμενο από την πλατφόρμα. Η ανάρτηση ξεκαθαρίζει ότι το καλλιτεχνικό γυμνό θα συνεχίσει επιτρέπεται, αλλά μπορεί να μαρκάρεται λανθασμένα από το αυτοματοποιημένο σύστημα ανίχνευσης τον πρώτο καιρό. Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι θα παρέχει εργαλεία στους χρήστες για να κατεβάσουν το περιεχόμενό τους πριν από τις 15 Μαΐου, αλλά και για να ασκούν έφεση σε τυχόν λανθασμένες αφαιρέσεις.

Βέβαια, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ίσως η διαγραφή του παλιού, αχρησιμοποίητου και ανενεργού περιεχομένου που δεν συνδέεται με κάποιον λογαριασμό χρήστη, αφού θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολλές σπασμένες εικόνες σε άλλες ιστοσελίδες.

Για την ιστορία, το Imgur ιδρύθηκε το 2010 ως μια απλή υπηρεσία φιλοξενίας εικόνων για τους χρήστες του Reddit, αλλά σύντομα εξελίχθηκε σε δημοφιλή προορισμό για memes, gifs και viral εικόνες. Η εταιρεία εξαγοράστηκε από την MediaLab AI, Inc. το 2021, στην οποία ανήκουν επίσης και άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες όπως το Whisper.

Tags: