Επικεφαλής Google: Η κοινωνία πρέπει να προετοιμαστεί για αυτό που έρχεται!

Βαρύγδουπες δηλώσεις από τον Sundar Pichai
18 Απριλίου 2023 16:22
Επικεφαλής Google: Η κοινωνία πρέπει να προετοιμαστεί για αυτό που έρχεται!

Ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, παραχώρησε πρόσφατα μια συνέντευξη στην εκπομπή "60 Minutes" του CBS, οπού έκανε μερικές πολύ ηχηρές δηλώσεις σχετικά με την ταχεία ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης (AI). Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, προειδοποίησε την κοινωνία να προετοιμαστεί για αυτό που έρχεται, όπως το αναπόφευκτο αντίκτυπο που θα έχει η AI σε διάφορους κλάδους.

Για την ακρίβεια, ο Pichai τόνισε ότι "κάθε προϊόν κάθε εταιρείας" θα επηρεαστεί από την τεχνητή νοημοσύνη και ότι θέσεις εργασίας όπως συγγραφείς, λογιστές, αρχιτέκτονες, ακόμη και μηχανικοί λογισμικού θα αντιμετωπίσουν "αναστάτωση".

Σύμφωνα με τον Pichai, η τεχνητή νοημοσύνη θα διαδραματίζει σύντομα σημαντικό ρόλο σε πάρα πολλούς τομείς όπως είναι για παράδειγμα η ακτινολογία, όπου οι επαγγελματίες θα εργάζονται μαζί με συνεργάτες τεχνητής νοημοσύνης που θα μπορούν να δίνουν προτεραιότητα στις περιπτώσεις και να προγραμματίζουν την κάθε ημέρα.

Αναλυτικότερα, τόνισε:

Θα επηρεάσει κάθε προϊόν σε κάθε εταιρεία. Για παράδειγμα, μπορεί να είστε ακτινολόγος, σε βάθος πέντε με δέκα χρόνων από τώρα, θα έχετε έναν συνεργάτη τεχνητής νοημοσύνης μαζί σας! Έρχεστε το πρωί, ας πούμε ότι έχετε εκατό πράγματα να εξετάσετε, μπορεί να σας πει: "Αυτές είναι οι πιο σοβαρές περιπτώσεις που πρέπει να εξετάσετε πρώτα".

Τα σχόλιά του έγιναν καθώς παρουσίασε μερικά από τα προηγμένα AI projects της Google, όπως το chatbot Bard και το DeepMind, όπου τα ρομπότ έμαθαν να παίζουν ποδόσφαιρο χωρίς ανθρώπινη συμβολή. Ένα άλλο προϊόν τεχνητής νοημοσύνης που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ήταν ένα ρομπότ που μπορούσε να αναγνωρίσει αντικείμενα σε έναν πάγκο και να φέρει ένα μήλο κατόπιν αιτήματος.

Ο Pichai μίλησε επίσης και για τις πιθανές αρνητικές συνέπειες της τεχνητής νοημοσύνης, προειδοποιώντας ότι ζητήματα όπως η παραπληροφόρηση, οι ψευδείς ειδήσεις και οι κατασκευασμένες εικόνες θα μπορούσαν να γίνουν πολύ πιο σημαντικά και επιβλαβή. Παρά τις ανησυχίες αυτές, τόνισε ότι είναι ζωτικής σημασίας για την κοινωνία να προσαρμοστεί και να προετοιμαστεί για την επιτάχυνση των AI τεχνολογιών.