TruthGPT: Το πρόγραμμα “μέγιστης τεχνητής νοημοσύνης“ του Elon Musk

Θα ανταγωνιστεί OpenAI και Google
18 Απριλίου 2023 09:40
TruthGPT: Το πρόγραμμα “μέγιστης τεχνητής νοημοσύνης“ του Elon Musk

Πριν λίγες μέρες αναφέραμε πως ο Elon Musk δημιούργησε μία νέα εταιρία τεχνητής νοημοσύνης με την ονομασία X.AI Corp. Τώρα, ο CEO του Twitter αποκάλυψε περισσότερα για τα σχέδιά του.

Σε μία συνέντευξή του στο Fox News σημείωσε πως θέλει να δημιουργήσει μία “τρίτη επιλογή” στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία θα ανταγωνιστεί την OpenAI και την Google. Δήλωσε πως σκέφτεται να ονομάσει το εγχείρημα “TruthGPT”, με στόχο να δημιουργήσει τη “μέγιστη τεχνητή νοημοσύνη” της οποίας η αποστολή θα είναι η αναζήτηση της αλήθειας, καθώς και να “καταλάβει τη φύση του σύμπαντος”.

Ο Musk αναγνωρίζει πως ξεκινάει με σημαντικό μειονέκτημα σε σχέση με τους αντιπάλους του, καθώς μπαίνει αργά στο παιχνίδι. Ωστόσο παρακινείται από το γεγονός πως τον απασχολεί έντονα η κατεύθυνση που έχει πάρει η AI και η απειλή που αποτελεί για την ανθρωπότητα. Ελπίζει πως η δική του τεχνητή νοημοσύνη “θα κάνει περισσότερο καλό παρά κακό”.

Μία AI που σκοπός της είναι να καταλάβει το σύμπαν, είναι λιγότερο πιθανό να εξολοθρεύσει τους ανθρώπους επειδή είμαστε ένα ενδιαφέρον κομμάτι του σύμπαντος.

Ο Musk σύγκρινε την έλλειψη θέλησης καταστροφής της ανθρωπότητας από την AI, με τον τρόπο που η ανθρωπότητα προσπαθεί να προστατέψει τους χιμπατζήδες.

Καταλαβαίνουμε πως η ανθρωπότητα θα μπορούσε να αποφασίσει να κυνηγήσει όλους τους χιμπατζήδες και να τους σκοτώσει. Ωστόσο χαιρόμαστε που υπάρχουν και προσπαθούμε να προστατεύσουμε το φυσικό τους περιβάλλον.