X.AI Corp - Ο Elon Musk δημιούργησε τη δική του εταιρία τεχνητής νοημοσύνης

Για να ανταγωνιστεί την OpenAI;
15 Απριλίου 2023 09:40
X.AI Corp - Ο Elon Musk δημιούργησε τη δική του εταιρία τεχνητής νοημοσύνης

Ο Elon Musk εδώ και καιρό εκφράζει τις ανησυχίες του για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και τώρα φαίνεται πως σχεδιάζει να ακολουθήσει το δικό του δρόμο. Όπως αναφέρουν οι Wall Street Journal και Financial Times, ο Musk ίδρυσε μία νέα εταιρία τεχνητής νοημοσύνης με την ονομασία X.AI Corp. Η εταιρία δήλωσε ως έδρα την Nevada των ΗΠΑ και έχει ως Γενικό Διευθυντή τον ίδιο τον Elon Musk.

Να θυμίσουμε πως ο Musk ήταν ο συνιδρυτής της OpenAI, της εταιρίας που ανέπτυξε το ChatGPT, πριν την εγκαταλείψει σχεδόν πριν μια δεκαετία. Μετά την πρωτοφανή απήχηση που είχε το ChatGPT στον κόσμο της τεχνολογίας, ο Musk μαζί με άλλους επιφανείς ειδικούς της τεχνητής νοημοσύνης ζήτησε την παύση της ανάπτυξής του για έξι μήνες, για να προλάβουν οι νομοθέτες να θέσουν κάποια όρια.

Προς το παρόν τα σχέδια του Musk για την X.AI Corp παραμένουν άγνωστα. Πολλοί θεωρούν πως θέλει να δημιουργήσει τον ανταγωνιστή του ChatGPT, καθώς είχε δηλώσει στο παρελθόν πως το ChatGPT διατρέχει τον κίνδυνο “να εκπαιδευτεί ως woke” και πως ο ίδιος προσπαθεί να αναπτύξει AI μοντέλα τα οποία “θα αναζητούν την αλήθεια”.

Αξίζει να αναφερθεί πως το Μάρτιο, ο Musk προσέλαβε δύο κορυφαίους πρώην μηχανικούς τεχνητής νοημοσύνης της DeepMind, ενώ πρόσφατα αγόρασε 10.000 GPUs για AI ανάπτυξη των data centers του Twitter.