Δολοφονία ιδρυτή Cash app: Συνελήφθη ύποπτος για το στυγερό έγκλημα

Η αστυνομία συνέλαβε έναν 38χρονο ύποπτο - Όλα τα νεότερα
14 Απριλίου 2023 01:09
Δολοφονία ιδρυτή Cash app: Συνελήφθη ύποπτος για το στυγερό έγκλημα

Υπάρχουν εξελίξεις στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του Bob Lee, ιδρυτή του Cash App, ο οποίος βρέθηκε μαχαιρωμένος στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο στις 4 Απριλίου. 

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο συνέλαβε έναν ύποπτο που σχετίζεται με τη δολοφονία του μεγιστάνα Bob Lee, ο οποίος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στη γειτονιά Rincon Hill της πόλης. Ο φερόμενος ως δράστης, που αναγνωρίστηκε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ως Nima Momeni, είναι ιδρυτής μιας εταιρείας πληροφορικής και φέρεται να γνώριζε προσωπικά τον Lee. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δύο άνδρες διαπληκτίστηκαν σε ένα όχημα πριν ο Momeni μαχαιρώσει τον Lee και διαφύγει από το σημείο.

Ένα συνταρακτικό βίντεο από κάμερα ασφαλείας -που για προφανείς λόγους δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα- δείχνει τον ετοιμοθάνατο επιχειρηματία να πλησιάζει ένα αυτοκίνητο με τα αλάρμ να αναβοσβήνουν και εκείνος να σηκώνει το πουκάμισό του προς τον οδηγό για να δείξει ότι ήταν σοβαρά τραυματισμένος.

Ο 43χρονος Lee ήταν στέλεχος της εταιρείας κρυπτονομισμάτων MobileCoin και δημιουργός του Cash App, μιας δημοφιλούς εφαρμογής πληρωμών μέσω smartphone, που επιτρέπει μεταφορές χρημάτων από άτομο σε άτομο -κάτι σαν το PayPal και το Revolut. Σύμφωνα με το Forbes, η εφαρμογή έχει αξία που φθάνει τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Lee βρισκόταν στο Σαν Φρανσίσκο για ένα συνέδριο και είχε μείνει για να επισκεφθεί κάποιους φίλους του προτού χάσει τη ζωή του. Βρέθηκε αναίσθητος και γεμάτος μαχαιριές κοντά στο κέντρο της πόλης του Σαν Φρανσίσκο και αργότερα πέθανε στο νοσοκομείο από τα τραύματά του.

Πολλές προσωπικότητες του τεχνολογικού κόσμου όπως ο Elon Musk και ο Jack Dorsey απέτιναν φόρο τιμής στη μνήμη του, οι οποίοι τον εξήραν ως λαμπρό, ευγενικό και καινοτόμο ηγέτη. Παράλληλα, πυροδότησε επικρίσεις κατά των αρχών του Σαν Φρανσίσκο για την αντιμετώπιση του υψηλού ποσοστού βίαιων εγκλημάτων στην πόλη.

Η αστυνομία δεν έχει ακόμη δώσει στη δημοσιότητα κίνητρο για τη δολοφονία ή λεπτομέρειες σχετικά με το ιστορικό του υπόπτου ή τη σχέση του με τον "Crazy Bob" όπως ήταν το παρατσούκλι του, καθότι οι έρευνες συνεχίζονται.

Tags: