Το Android 14 θα φέρει δύο πολύ σημαντικές αλλαγές (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Διαθέσιμη η Beta 1
13 Απριλίου 2023 08:55
Το Android 14 θα φέρει δύο πολύ σημαντικές αλλαγές (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Και επίσημα η Google κυκλοφόρησε σήμερα την πρώτη beta του Android 14, αποκαλύπτοντας μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά που μπορούν να περιμένουν σύντομα στα smartphones τους οι χρήστες.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η νέα ανάρτηση στο επίσημο blog της Google, εστιάζει σε τέσσερις βασικές αλλαγές/προσθήκες:

Βελτιωμένη πλοήγηση με χειρονομίες: Η εμπειρία πλοήγησης με χειρονομίες στο Android 14 θα περιλαμβάνει ένα πιο εμφανές βελάκι προς τα πίσω, ώστε να βελτιωθεί η κατανόηση και η χρησιμότητα της εν λόγω χειρονομίας. Μάλιστα, το βέλος επιστροφής θα παίρνει αυτόματα χρώμα από την ταπετσαρία ή το θέμα της συσκευής.

Νέο βελτιωμένο μενού share: To Android 14 θα φέρει ένα νέο share sheet. Πρόκειται για το μενού που εμφανίζεται όταν πατάτε το share εντός μια εφαρμογής. Αυτό το νέο share sheet δε θα δείχνει απλά αλφαβητικά τις εφαρμογές στις οποίες μπορεί να γίνει share για παράδειγμα μια εικόνα, αλλά θα εκμεταλλεύεται άλλα δεδομένα για μια πιο εύστοχη κατάταξη. Παράλληλα, οι developers θα μπορούν να προσθέσουν custom ενέργειες σε αυτό το share sheet. Αυτό σημαίνει πως δε θα χρειάζεται να φτιάχνουν πλέον δικές τους υλοποιήσεις και θα μπορούν να χρησιμοποιούν το default share sheet του λειτουργικού, για μια εμπειρία με περισσότερη συνοχή.

Περισσότερες δυνατότητες γραφικών: Το Android 14 προσθέτει νέες δυνατότητες γραφικών που οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να κάνουν τις εφαρμογές τους να ξεχωρίζουν. Για παράδειγμα, μπορούν πλέον να εφαρμόζουν εφέ μορφοποίησης, ενώ στη διάθεσή τους θα έχουν και το νέο RenderEffect API για φίλτρα χρώματος, blur ή άλλα εφέ σε οποιαδήποτε οθόνη μέσα σε μια εφαρμογή.

Εξατομίκευση: Το Android 14 θα βελτιώσει τις γλωσσικές προτιμήσεις ανά εφαρμογή, επιτρέποντας τη δυναμική προσαρμογή του συνόλου των γλωσσών που εμφανίζονται στη λίστα των Ρυθμίσεων. Παράλληλα, θα φέρει το νέο API WallpaperColors. Με αυτό οι developers θα μπορούν να δουν τα χρώματα της τρέχουσας ταπετσαρίας του χρήστη και να τα εφαρμόσουν στο UI της εφαρμογής τους. Επομένως, μπορούμε να περιμένουμε εφαρμογές που θα προσαρμόζονται στο θέμα του κινητού, για μια εμπειρία με περισσότερη συνοχή.

Προσωπικά Δεδομένα: Το Android 14 βελτιώνει την προστασία των δεδομένων των χρηστών, διασφαλίζοντας ότι οι υπηρεσίες προσβασιμότητας δεν έχουν ορατότητα ορισμένων στοιχείων, εκτός αν ισχυρίζονται ότι πραγματικά βοηθούν τους χρήστες με αναπηρίες. Αυτοί οι ισχυρισμοί θα ελέγχονται από το Google Play Protect για όλες τις εφαρμογές στο Play Store.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ανακοίνωση πατώντας εδώ.

Tags: