Το iPhone προσέλκυσε το 27% των Android χρηστών

Σε 5 κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές
07 Σεπτεμβρίου 2015 07:13
Το iPhone προσέλκυσε το 27% των Android χρηστών

Θα περίμενε κάποιος πως ενόψει της επικείμενης κυκλοφορίας του iPhone 6S, οι πωλήσεις του iPhone 6 θα έχουν μειωθεί μέσα στο καλοκαίρι. Κι όμως, έρευνα αποκαλύπτει πως η Apple κερδίζει όλο και περισσότερους Android χρήστες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Σύμφωνα με το Kantar, το 27% των Android χρηστών στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, δηλαδή στη Μεγάλη Βρετανία, στη Γερμανία, στη Γαλλία, στην Ιταλία και στην Ισπανία, εγκατέλειψαν το Android για χάρη του iOS, μέσα στο τρίμηνο Μαΐου-Ιουνίου-Ιουλίου.

Συγκριτικά στις ΗΠΑ, αυτή η μετακίνηση συντελέστηκε από το 9% των χρηστών Android. Έτσι επιβεβαιώνονται οι δηλώσεις του Tim Cook, πως το iPhone προσηλυτίζει περισσότερους Android χρήστες από ποτέ.

Η Apple μαζί με τη Samsung ήταν οι κυρίαρχες στην αγορά με συνδυασμένο μερίδιο 64%, ενώ 9 στα 10 δημοφιλή τηλέφωνα που πωλήθηκαν στην ίδια περίοδο ήταν δικά τους, με τη δεκάδα να τη συμπληρώνει η LG. Σε παγκόσμια κλίμακα μπορεί η Google να μη χάνει μερίδιο αγοράς, αλλά σε αυτό συμβάλει η είσοδος των ανερχόμενων αγορών της Ινδίας και της Κίνας. Η έρευνα δείχνει πως στις ανερχόμενες αγορές, η πρώτη συσκευή συνήθως είναι Android, ενώ πιο έμπειροι και οικονομικά εύρωστοι χρήστες προτιμούν iOS.

Η Apple αναμένει πως θα παραμείνει σε ανοδική τροχιά στις πωλήσεις, μόλις κυκλοφορήσει και το iPhone 6S, ενώ δεν αναμένει σημαντική πτώση στις πωλήσεις iPhone 6 και 6 Plus.

Που πιστεύετε ότι οφείλεται αυτή η πορεία της Apple στην Ευρώπη; Προσφέρει ένα ολοκληρωμένο προϊόν, εκμεταλλεύεται τις αδυναμίες του Android 5.0 Lollipop, την υψηλή τιμολόγηση Android ναυαρχίδων ή κάτι άλλο; Πείτε μας την άποψη σας στα σχόλια.