Ξέρατε πως το Google Drive έχει όριο αρχείων;

Ακόμα κι αν πληρώνετε συνδρομή Google One
04 Απριλίου 2023 13:11
Ξέρατε πως το Google Drive έχει όριο αρχείων;

Η Google εισήγαγε “αθόρυβα” πρόσφατα ένα όριο στη δημιουργία αρχείων στο Google Drive. Το όριο αυτό ορίζεται στα 5 εκατομμύρια αρχεία ανά χρήστη, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που πληρώνουν συνδρομή στο Google One. Η Google χαρακτηρίζει την κίνηση ως ένα “προληπτικό μέτρο ενάντια στην κατάχρηση του συστήματος”, για να διασφαλίσει τη σταθερότητα και την ασφάλεια της λειτουργίας του Google Drive.

Σύμφωνα με την Google, το νέο μέτρο θα επηρεάσει ένα πολύ μικρό αριθμό χρηστών και όχι τους τυπικούς χρήστες, καθώς το όριο είναι αρκετά υψηλό. Όσοι όμως επηρεάζονται, πήραν ειδοποίηση από την Google η οποία τους καλεί να διαγράψουν εκατομμύρια αρχεία για να συμμορφωθούν με το νέο όριο.

Υπάρχει μάλιστα και όριο στα διαμοιρασμένα αρχεία, το οποίο ανέρχεται στα 400.000 αρχεία.

Το όριο δε θα αποτελέσει πρόβλημα για έναν τυπικό χρήστη, ωστόσο αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα σε cloud backups επαγγελματιών που παράγουν μεγάλο αριθμό μικρών αρχείων.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Google δεν είχε αναφερθεί ποτέ στο όριο έως τώρα, ενώ ούτε οι σελίδες υποστήριξης της εταιρίας δεν αναφέρουν κάτι. Επιπλέον, δεν υπάρχει κάποιος μετρητής για να γνωρίζει κάποιος αν πλησιάζει το όριο πριν να είναι αργά.