Ζελατινάτο iPhone 1ης γενιάς θα πουληθεί σε εξωφρενική τιμή

Μόνο η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας προκαλεί ζαλάδα
30 Μαρτίου 2023 17:51
Ζελατινάτο iPhone 1ης γενιάς θα πουληθεί σε εξωφρενική τιμή

Κι αν πριν περίπου ένα μήνα η Karen Green κατάφερε να πουλήσει το δικό της σφραγισμένο iPhone του 2007 μέσω δημοπρασίας για κάτι παραπάνω από 63.300 δολάρια, το επόμενο στη σειρά θα φτάσει μια ακόμη πιο εξωφρενική τιμή.

Από σήμερα ξεκίνησε η δημοπρασία ενός ακόμη "ζελατινάτου" iPhone 1ης γενιάς, το οποίο έχει τιμή εκκίνησης τα $32.000 δολάρια, όπως μεταφέρει το ρεπορτάζ των New York Times. Αυτή η τιμή απλώς είναι για να εισάγει τους ενδιαφερόμενους στη μάχη της δημοπρασίας και όχι να εξασφαλίσει την αγορά του, φανταστείτε το σαν την τιμή εισόδου. Η εταιρία που ανέλαβε τη δημοπρασία, ονόματι Wright Auctions αναφέρει ότι η νικήτρια προσφορά πιθανότατα να φτάσει το ποσό μεταξύ 40.000-60.000 δολαρίων, αν και με αυτές τις δημοπρασίες η τιμή μπορεί να εκτοξευτεί παραπάνω λόγω της δίψας των συλλεκτών. 

Ακόμη δεν αποκαλύπτει πολλά για την προέλευση αυτού του σφραγισμένου iPhone 1ης γενιάς, πέραν του γεγονότος ότι έφτασε στα χέρια της εταιρίας δια χειρός Donald Gajadhar ενός εκτιμητή από τη Νέα Υόρκη που ειδικεύεται σε αντίκες και διακοσμητικά έργα τέχνης. Στο πλαίσιο της σύντομης συνέντευξής του από τη NYT, ο Gajadhar δε θέλησε να αποκαλύψει την ταυτότητα που πωλητή, λέγοντας μόνο ότι πρόκειται για έναν Νεοϋορκέζο που δουλεύει στον οικονομικό τομέα και διαθέτει υψηλή θέση στην κοινωνία της πόλης. 

Δείτε φωτογραφία με το περιβόητο σφραγισμένο iPhone του 2007: 

Αποκάλυψε όμως την ιστορία πίσω από το πρώτο iPhone και τον μυστηριώδη ιδιοκτήτη, λέγοντας ότι δόθηκε ως δώρο από έναν φίλο του λίγο μετά την κυκλοφορία του τον Ιούνιο του 2007. Και αυτό διότι ο κάτοχός του δεν ήταν έτοιμος να αποχωριστεί τότε το αγαπημένο του τηλέφωνο που ήταν ένα Motorola Razr. "To λάτρευε το Razr επειδή του θύμιζε τον ασύρματο επικοινωνίας από το Star Trek. Κια δεν το είχε πολύ με τα social media, το χρησιμοποιούσε μόνο για κλήσεις και όχι για εφαρμογές" αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Πλέον, ένα iPhone πρώτης γενιάς είναι άχρηστο πέραν από το να κάνει κλήσεις καθώς τόσο το λειτουργικό όσο και οι σημερινές εφαρμογές δεν το υποστηρίζουν. Επίσης ο σκληρός του δίσκος είναι χωρητικότητας μόλις 8GB. Τότε το iPhone 1ης γενιάς πωλούνταν με αρχική τιμή τα $599 δολάρια.

Tags: