Τέλος για τα Legion gaming smartphones της Lenovo

Αποσύρεται από τον κλάδο
29 Μαρτίου 2023 13:27
Τέλος για τα Legion gaming smartphones της Lenovo

Η Lenovo, μία από τις λίγες εταιρίες που κατασκεύαζε gaming smartphones, ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τη Legion σειρά της, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου επιχειρηματικού μετασχηματισμού.

Συγκεκριμένα, ο κινεζικός κολοσσός επιβεβαίωσε την είδηση με μια δήλωση στο Android Authority, λέγοντας ότι δεσμεύεται να εξελίξει την gaming κατηγορία προϊόντων με συσκευές όλων των form factors, αλλά υπονοώντας και ταυτόχρονα ότι δεν πρόκειται να κατασκευάσει άλλα gaming smartphones με το Legion brand.

Η Lenovo είχε λανσάρει μέχρι στιγμής δύο Legion smartphones: το Legion Phone Duel το 2020 και το Legion Phone Duel 2 το 2021. Και τα δύο διέθεταν τεχνικές προδιαγραφές αιχμής, όπως επεξεργαστές Snapdragon 888, οθόνες AMOLED 144Hz, διπλές μπαταρίες με γρήγορη φόρτιση και συστήματα υδρόψυξης. Είχαν επίσης ορισμένα μοναδικά χαρακτηριστικά που τα έκαναν να ξεχωρίζουν από άλλα gaming smartphones, όπως οι pop-up selfie κάμερες, οι διπλές USB-C θύρες και οι ειδικοί ανεμιστήρες ψύξης. Μάλιστα, το Legion Phone Duel 2 διέθετε μέχρι και ενσωματωμένη SSD RAID επιλογή αποθήκευσης για ταχύτερες επιδόσεις.

Ωστόσο, παρά το εντυπωσιακό hardware και τον σχεδιασμό τους, τα Legion smartphones δεν φάνηκε να καταφέρνουν αξιοσημείωτες πωλήσεις στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κλάδο των smartphones. Τα gaming τηλέφωνα ήταν πάντα ένα πολύ niche προϊόν και επιπλέον, πολλές από τις κανονικές ναυαρχίδες της αγοράς μπορούν να χειριστούν τα mobile παιχνίδια εξίσου καλά, χωρίς να κάνουν συμβιβασμούς σε άλλες πτυχές, όπως οι κάμερες, οι οθόνες και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Πλέον, μετά την αποχώρηση της Lenovo από την εν λόγω αγορά, έχουν απομείνει μόνο λίγοι παίκτες, όπως η Asus με τη σειρά ROG Phone και η Xiaomi με τη σειρά Black Shark.