Η Microsoft έφτιαξε νέα παραλλαγή του ChatGPT που δεν είναι όμως για όλους  

Συνεχίζει τη διάθεση νέων AI προϊόντων η εταιρία

Η Microsoft έφτιαξε νέα παραλλαγή του ChatGPT που δεν είναι όμως για όλους

Η Microsoft συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τις ανακοινώσεις που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη, φέρνοντας τώρα στην αγορά μια παραλλαγή του ChatGPT ή για την ακρίβεια του GPT-4 μοντέλου που βρίσκεται πίσω από το viral chatbot. Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός κολοσσός κυκλοφόρησε ένα νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης για επαγγελματίες του τομέα της κυβερνοασφάλειας, το λεγόμενο Security Copilot. Αυτό έχει σχεδιαστεί ειδικά για να βοηθά τους αναλυτές ασφαλείας να ανταποκρίνονται ταχύτερα στις απειλές, αξιολογώντας κινδύνους μέσα σε λίγα λεπτά.

Το Security Copilot βασίζεται στο GPT-4 της OpenAI, σε συνδυασμό με ένα μοντέλο της ίδιας της Microsoft που είναι ειδικά σχεδιασμένο για το cybersecurity. Έτσι, χρησιμοποιεί φυσική γλώσσα για να απαντά σε ερωτήσεις σχετικές με την ασφάλεια και να παρέχει καθοδήγηση μέσω ενός UI που μοιάζει με chatbot. Ενσωματώνει επίσης δεδομένα και πληροφορίες από άλλα εργαλεία ασφαλείας της Microsoft, όπως το Sentinel, το Defender και το Intune.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρίας, το Security Copilot μπορεί να βοηθήσει τους αναλυτές ασφαλείας με εργασίες όπως:

  • Συγκέντρωση και ερμηνεία πληροφοριών σχετικά με απειλές
  • Ανάλυση αρχείων, διευθύνσεων URL και αποσπασμάτων κώδικα για κακόβουλη δραστηριότητα
  • Σύσταση της βέλτιστης πορείας δράσης για την αποκατάσταση των απειλών
  • Δημιουργία αναφορών και παρουσιάσεων σχετικά με περιστατικά ασφαλείας

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι η Microsoft τονίζει πως το Security Copilot δεν προορίζεται να αντικαταστήσει τους ανθρώπους αναλυτές ασφαλείας, αλλά αντιθέτως έχει ως στόχο να ενισχύσει τις δυνατότητες και την αποτελεσματικότητά τους. Μάλιστα, το εργαλείο θα μαθαίνει συνεχώς από τις αλληλεπιδράσεις και θα προσαρμόζεται σε κάθε εταιρικό περιβάλλον.

Το Security Copilot είναι επί του παρόντος διαθέσιμο ως beta μόνο για επιλεγμένους πελάτες, όντας ένα από τα πολλά προϊόντα της Microsoft που αξιοποιεί την τεχνολογία της OpenAI. Από τη συνεργασία των δύο εταιριών έχουμε δει και το Microsoft 365 Copilot για εφαρμογές όπως το Word, αλλά και το chatbot της μηχανής αναζήτησης Bing.

Ροη ειδησεων