iPhone 15: Θα λείπει κάτι πολύ βασικό που έχουν όλα τα άλλα smartphones

Τι θα γίνει με τα ελληνικά μοντέλα;
27 Μαρτίου 2023 20:54
iPhone 15: Θα λείπει κάτι πολύ βασικό που έχουν όλα τα άλλα smartphones

Η σειρά μοντέλων iPhone 15 αναμένεται να έχει μια σημαντική αλλαγή που θα επηρεάσει κάθε νέο τους χρήστη, καθώς θα λείπει ένα βασικό χαρακτηριστικό που όλα τα smartphones διαθέτουν. Λέγεται πως η Apple σχεδιάζει να λανσάρει τα iPhone 15 και iPhone 15 Pro χωρίς τη θύρα κάρτας SIM, τουλάχιστον όσον αφορά τη Γαλλία, σύμφωνα με τη γαλλική ιστοσελίδα MacGeneration.

Την φήμη αυτή αναμεταδίδει το έγκυρο MacRumors και πρακτικά αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση ότι τα νέα iPhone 15 θα λανσαριστούν χωρίς την παραδοσιακή SIM κάρτα για σύνδεση με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας. Πρακτικά θα υπάρχει πλέον μόνο η eSIM και στα Ευρωπαϊκά μοντέλα, καθώς τα ίδια μοντέλα πωλούνται και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. 

Η Apple έχει ήδη αφαιρέσει από πέρυσι εντελώς τη θήκη κάρτας SIM από όλα τα μοντέλα iPhone 14 στις ΗΠΑ, αναγκάζοντας τους πελάτες της να χρησιμοποιούν μια eSIM. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι οι eSIM είναι πιο ασφαλείς από τις φυσικές κάρτες SIM, καθώς δεν μπορούν να αφαιρεθούν από ένα iPhone που έχει χαθεί ή κλαπεί.

Οι eSIM είναι ψηφιακές κάρτες SIM που επιτρέπουν στους χρήστες να ενεργοποιούν το πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας τους, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιούν μια φυσική κάρτα nano-SIM. Η Apple υποστηρίζει τις eSIMs από τη σειρά μοντέλων iPhone XS το 2018, αλλά πάντα προσέφερε και μια θήκη κάρτας SIM για τους χρήστες που προτιμούν να χρησιμοποιούν μια φυσική κάρτα SIM ή πρέπει να αλλάζουν μεταξύ διαφορετικών παρόχων. 

Τι θα γίνει με τα iPhone 15 στην Ελλάδα;

Προς το παρόν αυτή η πληροφορία αφορά τα γαλλικά μοντέλα των iPhone. Αν γίνει όμως στη Γαλλία τότε σημαίνει ότι θα αφαιρεθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς τα ίδια μοντέλα iPhone πωλούνται και στην υπόλοιπη ευρωπαϊκή επικράτεια. Για παράδειγμα, το iPhone 14 Pro με κωδική ονομασία "A2890" που πωλείται στη Γαλλία πωλείται επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Αυστρία, την Πολωνία, τις Κάτω Χώρες, το Βέλγιο, τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, την Ελβετία και άλλες. 

Δεν είναι ξεκάθαρο ποια μοντέλα πωλούνται στην Ελλάδα και εάν εδώ θα πουληθούν τα ίδια μοντέλα των iPhone 15. Το πιο πιθανό είναι όμως να ισχύσουν για όλα αν και για αυτό θα περιμένουμε την επίσημη επιβεβαίωση της Apple. 

iPhone 15: Ακούγεται πως θα έρθουν με μια αλλαγή στο Dynamic Island

Σύμφωνα με την Apple οι eSIM προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία και ευκολία, καθώς οι χρήστες μπορούν να διαχειρίζονται έως και οκτώ eSIM στην εφαρμογή Ρυθμίσεις του iPhone και να έχουν δύο eSIM ενεργές ταυτόχρονα, από τα iPhone 13 και μεταγενέστερα μοντέλα. 

Η Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει τα ολοκαίνουργια iPhone 15 το ερχόμενο φθινόπωρο μετά την καθιερωμένη παρουσίασή τους τον Σεπτέμβριο. 

Tags: