iPhone 15: Ακούγεται πως θα έρθουν με μια αλλαγή στο Dynamic Island

Η οποία ενδέχεται να οδηγήσει σε βελτιωμένη απόδοση του FaceID
24 Μαρτίου 2023 20:18
iPhone 15: Ακούγεται πως θα έρθουν με μια αλλαγή στο Dynamic Island

Το iPhone 15 της Apple μάλλον θα έχει μια μικρή, αλλά συγχρόνως σημαντική αλλαγή που αφορά τον εσωτερικό σχεδιασμό του Dynamic Island, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αναλυτών και leakers. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ακούγεται ότι θα μετακινήσει τον αισθητήρα εγγύτητας (proximity sensor) μέσα στο Dynamic Island, αντί να τον τοποθετήσει και πάλι κάτω από την οθόνη, όπως δηλαδή συμβαίνει στα τωρινά iPhone 14 Pro μοντέλα.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, ο αισθητήρας εγγύτητας είναι υπεύθυνος για την ανίχνευση του πόσο κοντά βρίσκεται το τηλέφωνο στο αυτί ή το πρόσωπο του χρήστη, απενεργοποιώντας αναλόγως την οθόνη. Παίζει επίσης ρόλο στη βελτιστοποίηση της Always-On Display λειτουργίας που ήρθε με τα iPhone 14 Pro και Pro Max, καθώς και στην απόδοση του FaceID, το βιομετρικό σύστημα ελέγχου ταυτότητας της Apple που χρησιμοποιεί υπέρυθρες κάμερες και άλλους αισθητήρες για να σαρώσει το πρόσωπο του χρήστη και να ξεκλειδώσει το τηλέφωνο ή να εξουσιοδοτήσει πληρωμές.

Ο λόγος που η Apple αποφάσισε να κάνει αυτή την αλλαγής δεν είναι ακόμη ξεκάθαρος, αλλά ορισμένοι εικάζουν ότι μπορεί να έχει να κάνει με την επιθυμία της εταιρίας να βελτιώσει το Face ID ή να μειώσει ενδεχομένως το συνολικό κόστος κατασκευής. Σύμφωνα με τον αναλυτή Ming-Chi Kuo, ο οποίος έχει ένα πολύ αξιόπιστο ιστορικό προβλέψεων όσον αφορά τα σχέδια της Apple, όλα τα iPhone 15 μοντέλα θα υιοθετήσουν το Dynamic Island, όπως το iPhone 14 Pro, αλλά με τον αισθητήρα εγγύτητας να βρίσκεται μέσα σε αυτό και όχι πίσω από τα pixels της οθόνης. Ο αναλυτής επισημαίνει ότι αυτή η αλλαγή δεν θα έχει κάποιο αντίκτυπο στο Dynamic Island, πράγμα που σημαίνει ότι αυτό θα διατηρήσει το ίδιο μέγεθος με πριν και δεν θα μεγαλώσει.

Ο Kuo αποκάλυψε επίσης ότι η Apple έχει κανονίσει να προμηθευτεί από την εταιρία Finisar έναν νέο αισθητήρα εγγύτητας με διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά για αυτή την αλλαγή. Συγκεκριμένα, ο νέος αισθητήρας που θα βρίσκεται μέσα στο Dynamic Island θα έχει μήκος κύματος 940n στο iPhone 15, σε σύγκριση με τους σημερινούς αισθητήρες εγγύτητας των 1380nm που χρησιμοποιούνται στο iPhone 14 Pro. Δεν είναι γνωστό ποια πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα θα φέρει αυτή η αλλαγή, αλλά θα μπορούσε να σχετίζεται με την γενικότερη απόδοση και την ακρίβεια του αισθητήρα.

Πέρα από τις πληροφορίες του αναλυτή, και ο leaker Unknownz21 στο Twitter επιβεβαίωσε από την πλευρά του το ίδιο, με μια ξεχωριστή ανάρτηση, λέγοντας ότι η μεταφορά του αισθητήρα θα ισχύει τόσο για το iPhone 15 όσο και για το iPhone 15 Pro.

Η Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει τα ολοκαίνουργια iPhone 15 αυτό το φθινόπωρο, πιθανότατα το Σεπτέμβριο.

Tags: