Η ψεύτικη εικόνα του Πάπα Φραγκίσκου που έκανε χαμό στα social media  
Δείτε τη φωτογραφία που προκάλεσε σοκ και έπεισε όσους την είδανε

Μια φωτογραφία του Πάπα Φραγκίσκου με ένα λευκό παλτό έγινε τρελά viral στα social media και το διαδίκτυο, μόνο που αποδείχθηκε αργότερα ότι η εικόνα δεν ήταν αληθινή. Η φωτογραφία δημιουργήθηκε από μια ειδική ΑΙ (τεχνητή νοημοσύνη) που ειδικεύεται στην επεξεργασία εικόνας, καθώς πρόκειται για το μοντέλο ονόματι "Midjourney".
Η νεότερη έκδοση του Midjourney, η "V5", είναι η πιο εξελιγμένη μέχρι στιγμής προσφέροντας άκρως ρεαλιστικά αποτελέσματα που μπορούν να ξεγελάσουν και τα πιο...εκπαιδευμένα μάτια.
Η συγκεκριμένη φωτογραφία του Πάπα τον δείχνει να φοράει ένα μακρύ λευκό φουσκωτό παλτό πάνω από το συνηθισμένο λευκό ράσο του, με ορατό το κολιέ του σταυρού του. Η εικόνα έχει λάβει χιλιάδες likes και retweets, μετρώντας φυσικά χιλιάδες ακόμη αναδημοσιεύσεις σε διάφορους λογαριασμούς μέχρι τώρα. Αρκετοί ήταν οι χρήστες που άρχισαν να σχολιάζουν με θετικά λόγια τις στιλιστικές επιλογές του Πάπα, βλέποντας την περιβόητη viral φωτογραφία, χωρίς να γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται.
Δείτε τη φωτογραφία:
AI-generated image of Pope Francis goes viral on social media. pic.twitter.com/ebfLK4F850
— Pop Base (@PopBase) March 25, 2023
Ορισμένες διασημότητες έπεσαν στην παγίδα της φωτογραφίας, όπως το μοντέλο Chrissy Teigen, η οποία έγραψε στο Twitter: "Νόμιζα ότι το puffer jacket του Πάπα ήταν αληθινό και δεν του έδωσα σημασία. Δεν υπάρχει περίπτωση να επιβιώσω από το μέλλον της τεχνολογίας".
I thought the pope’s puffer jacket was real and didnt give it a second thought. no way am I surviving the future of technology
— chrissy teigen (@chrissyteigen) March 26, 2023
Ωστόσο, λίγο αργότερα ορισμένοι χρήστες έσπευσαν να επισημάνουν ότι η φωτογραφία είναι ψεύτικη και δημιουργήθηκε από ΑΙ. Εξέφρασαν την ανησυχία τους για το πόσο εύκολο είναι να δημιουργηθούν και να διαδοθούν ψεύτικες εικόνες στο διαδίκτυο, ειδικά για διασημότητες και σημαντικά κοινωνικά και πολιτικά πρόσωπα.
Η φωτογραφία του Πάπα δεν είναι η μόνη εικόνα που έχει δημιουργηθεί από τεχνητή νοημοσύνη και έχει γίνει viral πρόσφατα. Άλλες ψεύτικες εικόνες του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, του ηθοποιού Γουίλ Σμιθ και άλλων έχουν δημιουργηθεί και αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας διάφορες εφαρμογές και ιστότοπους.
Making pictures of Trump getting arrested while waiting for Trump's arrest. pic.twitter.com/4D2QQfUpLZ
— Eliot Higgins (@EliotHiggins) March 20, 2023
🚨 Fake AI generated photos of Trump being arrested goes viral. pic.twitter.com/1hGOtvypFV
— whalechart (@WhaleChart) March 21, 2023
Ακολουθήστε το Unboxholics.com στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για τεχνολογία, videogames, ταινίες και σειρές. Ακολουθήστε το Unboxholics.com σε Facebook, Twitter, Instagram, Spotify και TikTok.
Ροη ειδησεων
Από τις χαμηλότερες βαθμολογίες σε horror ταινία φέτος
Όλα όσα γνωρίζουμε
Το έκανε όντως ο διάβολος; Μάς λέει το Netflix και κλείνει ραντεβού για τον Οκτώβριο
Κυκλοφορεί σύντομα ο νέος τίτλος της σειράς
Κυκλοφόρησε με αφορμή το League of Legends World Championship 2023
Μήνας αναβαθμίσεων ο Σεπτέμβριος;
Νέα ματιά στη μίνι σειρά με τους Mark Ruffalo και Hugh Laurie σε σκηνοθεσία Shawn Levy
Ξεκινώντας με τα Pixel της Google
Μαζί με τις υπόλοιπες fan editions των Galaxy Buds και Tab S9
Κάτι που ζητούσε όλη η κοινότητα