Η Bing AI της Microsoft αναβαθμίζεται και μπορεί πλέον να δημιουργεί εικόνες

Κάνοντας χρήση ενός προηγμένου μοντέλου της OpenAI
21 Μαρτίου 2023 16:11
Η Bing AI της Microsoft αναβαθμίζεται και μπορεί πλέον να δημιουργεί εικόνες

Μετά την τεράστια αναβάθμιση της μηχανής αναζήτησης Bing τον προηγούμενο μήνα, η οποία απέκτησε δυνατότητες τύπου ChatGPT, χρησιμοποιώντας το πιο προηγμένο μοντέλο της OpenAI, τώρα η Microsoft συνεχίζει τις αναβαθμίσεις. Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε μια νέα λειτουργία για την υπηρεσία Bing Chat AI που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν εικόνες από λέξεις, με τεχνητή νοημοσύνη. Η λειτουργία ονομάζεται Bing Image Creator και κάνει χρήση μιας πιο προηγμένης έκδοσης του μοντέλου DALL-E της OpenAI, το οποίο μπορεί να παράγει ρεαλιστικές και όχι μόνο εικόνες με βάση φράσεις φυσικής γλώσσας.

Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Bing Image Creator ζητώντας απλώς από το Bing Chat να δημιουργήσει οποιαδήποτε εικόνα τους αρέσει. Για παράδειγμα, μπορούν να ζητήσουν "μια μπλε γάτα που φοράει καπέλο" ή "έναν πίνακα με βουνά και δέντρα". Στη συνέχεια, το Bing Chat θα χρησιμοποιήσει το DALL-E για να δημιουργήσει μια εικόνα που να ταιριάζει με την περιγραφή και θα την εμφανίσει στο παράθυρο της συνομιλίας.

Το Bing Image Creator είναι επίσης ενσωματωμένο και στον Microsoft Edge, επιτρέποντας στους χρήστες να δημιουργούν εικόνες που να έχουν σχέση με οποιαδήποτε ιστοσελίδα βλέπουν. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πλευρική μπάρα Bing που προστέθηκε πρόσφατα στον Edge για να ζητήσουν από το Bing και εικόνες που μπορούν να εισαχθούν ως περιεχόμενο σε κάποια ιστοσελίδα, π.χ. ως ανάρτηση σε social media.

Η Microsoft αναφέρει ότι το Bing Image Creator έχει σχεδιαστεί για να είναι ένα διασκεδαστικό και δημιουργικό εργαλείο που μπορεί να εμπνεύσει τους χρήστες να εξερευνήσουν τη φαντασία τους και να ανακαλύψουν νέες δυνατότητες. Η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι έχει εφαρμόσει δικλίδες ασφαλείας για την αποτροπή της δημιουργίας επιβλαβών ή ακατάλληλων εικόνων, ακολουθώντας τις πολιτικές και τις αρχές της OpenAI, καθώς και τις δικές της κατευθυντήριες γραμμές για την υπεύθυνη τεχνητή νοημοσύνη.

Το Bing Image Creator είναι διαθέσιμο από σήμερα και οι χρήστες μπορούν επίσης να το χρησιμοποιήσουν και μέσα από την ειδική ιστοσελίδα bing.com/create.