Παραιτήθηκε ο CEO του Twitch - Κλείνει ένα τεράστιο κεφάλαιο της εταιρίας

Αναλαμβάνει ο Πρόεδρος
17 Μαρτίου 2023 11:37
Παραιτήθηκε ο CEO του Twitch - Κλείνει ένα τεράστιο κεφάλαιο της εταιρίας

Ο CEO του Twitch, Emmett Shear, ανακοίνωσε την παραίτησή του μέσα από ένα blog post, επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους. Ο Shear είναι μία εξαιρετικά σημαντική προσωπικότητα για το Twitch, αφού ήταν συνιδρυτής του Justin.tv, μίας πλατφόρμας όπου ο Justin Kan έκανε livestream της ζωής τους 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Αυτή η πλατφόρμα έγινε το 2011 το Twitch, για να δώσει έμφαση στα gaming livestreams και τρία χρόνια αργότερα, εξαγοράστηκε από την Amazon έναντι σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Από τη στιγμή που γεννήθηκε το πρώτο παιδί μου, σκέφτομαι το μέλλον μου στο Twitch. Το Twitch το νιώθω και αυτό σαν παιδί μου που το μεγάλωσα. Και ενώ πάντα είμαι εκεί αν με χρειαστεί, σε ηλικία 16 ετών νιώθω πως το Twitch είναι έτοιμο να φύγει από το σπίτι και να σταθεί μόνο του.

Ο Shear θα αντικατασταθεί από τον Dan Clancy, ο οποίος βρίσκεται στο Twitch εδώ και τρία χρόνια και εκτελεί καθήκοντα Προέδρου. Αρχικά είχε προσληφθεί το 2019 για τη θέση του αντιπροέδρου εμπειρίας για δημιουργούς και κοινότητες. Ο Shear θα παραμείνει στο Twitch μόνο με συμβουλευτικό ρόλο.

Παρά τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από το YouTube, ο Shear παραμένει αισιόδοξος για το μέλλον του Twitch.

Ποτέ δεν είχα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για την ηγεσία του Twitch, σε όλους τους ανθρώπους μας και στο προϊόν μας, από αυτήν που έχω σήμερα. Για πολλά χρόνια ένιωθα πως το Twitch μπορεί να πεθάνει χωρίς την καθοδήγησή μου, αλλά δε νιώθω πως αυτό ισχύει πλέον.