Η ASUS έφτιαξε ανάποδη μητρική που τα καλώδια μπαίνουν από πίσω!

Ξεκινώντας μια νέα σειρά προϊόντων
09 Μαρτίου 2023 11:14
Η ASUS έφτιαξε ανάποδη μητρική που τα καλώδια μπαίνουν από πίσω!

Η ASUS παρουσίασε μια νέα, πολύ ιδιαίτερη MicroATX μητρική, για gamers που θέλουν να βελτιστοποιήσουν τη διαχείριση των καλωδίων και τη ροή του αέρα στο κουτί τους, αλλά με κάπως ανορθόδοξο τρόπο. Ο λόγος γίνεται για την TUF GAMING B760M-BTF WIFI D4 που βασίζεται στο chipset Intel B760 και υποστηρίζει επεξεργαστές Intel Core 12ης και 13ης γενιάς.

Ποιο είναι, λοιπόν, το μοναδικό χαρακτηριστικό αυτής της μητρικής; Η ASUS έχει γυρίσει το μπρος-πίσω και έτσι όλα τα καλώδια μπαίνουν από την αντίθετη πλευρά! Αυτό σημαίνει ότι όλες οι κύριες υποδοχές στις οποίες μπορούν να συνδεθούν καλώδια βρίσκονται στην πίσω πλευρά της πλακέτας, αντί για την μπροστινή. Αυτό περιλαμβάνει την 24-pin ATX υποδοχή τροφοδοσίας, την 8-pin EPS υποδοχή τροφοδοσίας, τις τέσσερις SATA θύρες, δύο υποδοχές M.2, δύο θύρες USB 3.2 Gen 1 και μια θύρα HDMI. Οι μόνες υποδοχές στην μπροστινή πλευρά είναι το socket για τη CPU, οι τέσσερις DDR4 υποδοχές μνήμης, μία PCIe x16 θύρα, μία υποδοχή PCIe x1 και ένα RGB header.

Σύμφωνα με την ASUS, αυτός ο σχεδιασμός επιτρέπει την καλύτερη δρομολόγηση των καλωδίων και την καθαρότερη αισθητική στο εσωτερικό του υπολογιστή. Βελτιώνει επίσης τη ροή του αέρα μειώνοντας την ακαταστασία των καλωδίων και αφαιρώντας τα εμπόδια που ενδέχεται να περιβάλουν τη CPU και την κάρτα γραφικών σε μια τυπική μητρική. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο αλλά, το οποίο πιθανότατα έχετε μαντέψει ήδη. Η ASUS προειδοποιεί ότι αυτή η μητρική είναι συμβατή μόνο με πολύ συγκεκριμένα κουτιά που διαθέτουν ειδικές εγκοπές στο tray εγκατάστασης της μητρικής, για να μπορούν να συνδεθούν τα απαραίτητα καλώδια από πίσω.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι η TUF GAMING B760M-BTF WIFI D4 διαθέτει και άλλα χαρακτηριστικά που την καθιστούν κατάλληλη για gaming. Διαθέτει ενισχυμένη PCIe υποδοχή με μεταλλική θωράκιση για να υποστηρίζει βαριές κάρτες γραφικών. Διαθέτει μεγάλη ψύκτρα για το VRM και το chipset, χωρίς ανεμιστήρα, για να διατηρεί τις θερμοκρασίες σε χαμηλά επίπεδα ακόμη και υπό φορτίο. Επιπροσθέτως, το Realtek ALC887 audio codec βρίσκεται στο δικό του απομονωμένο κύκλωμα για καθαρότερη ποιότητα ήχου χωρίς παρεμβολές. Τέλος, όπως προδίδει και το όνομά της, είναι εξοπλισμένη και με Wi-Fi 6 για ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο και συνδεσιμότητα Bluetooth 5.1.

Η TUF GAMING B760M-BTF WIFI D4 αναμένεται να γίνει σύντομα διαθέσιμη στην τιμή των 149 δολαρίων και σηματοδοτεί την αρχή της νέας Back To (the) Future (BTF) σειράς που θα περιλαμβάνει αντίστοιχες μητρικές με την ίδια ιδιαιτερότητα. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της ASUS κάνοντας κλικ εδώ.

Για την ιστορία, αυτή δεν είναι η πρώτη φόρα που βλέπουμε τέτοιες μητρικές που τα καλώδια μπαίνουν από πίσω, αφού αντίστοιχα προϊόντα έχει κυκλοφορήσει και η Gigabyte και η MSI.