Σημαντικό bug και στους τελευταίους drivers της Nvidia – Αυτή είναι η προσωρινή λύση

Θα διορθωθεί για όλους με επερχόμενο update
08 Μαρτίου 2023 17:01
Σημαντικό bug και στους τελευταίους drivers της Nvidia – Αυτή είναι η προσωρινή λύση

Μετά το σπάνιο αλλά και συγχρόνως πολύ σοβαρό πρόβλημα που ανακαλύφθηκε στους drivers της AMD, το οποίο μπορεί να καταστρέψει την εγκατάσταση των Windows, ένα σημαντικό θέμα εντοπίστηκε τώρα και στους νέους drivers της Nvidia.

Αναλυτικότερα, πριν μερικές ημέρες η εταιρία έκανε διαθέσιμους τους 531.18 drivers για τους Windows υπολογιστές που κάνουν χρήση των καρτών γραφικών της. Αμέσως πολλοί χρήστες παρατήρησαν πως τα συστήματά τους έγιναν πιο αργά και ειδικότερα πως η χρήση της CPU ήταν ανεβασμένη χωρίς να υπάρχει λόγος. Αυτό οφειλόταν σε ένα bug του λογισμικού της Nvidia, αφού το GeForce Display Container Service κατανάλωνε 10-15% των πόρων του επεξεργαστή, ακόμη και αν δεν έτρεχε κάποιο παιχνίδι ή κάτι που να σχετίζεται με την κάρτα γραφικών.

Πράγματι η Nvidia επιβεβαίωσε την ύπαρξη του bug, δίνοντας μάλιστα και μια προσωρινή λύση. Συγκεκριμένα, η εταιρία κυκλοφόρησε έναν νέο hotfix driver που επιλύει εντελώς το πρόβλημα. Δυστυχώς, όμως, οι hotfix drivers δεν κατεβαίνουν αυτόματα μέσα από το GeForce Experience, αφού δεν έχουν δοκιμαστεί για να πάρουν τις ‘WHQL’ και ‘Game Ready’ πιστοποιήσεις. Αυτό σημαίνει πως το προσωρινό hotfix απαιτεί χειροκίνητη εγκατάσταση, ενώ το ζήτημα πρόκειται να διορθωθεί για όλους με τους επόμενους Game Ready drivers.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την εξήγηση του υψηλόβαθμου στελέχους της Nvidia, Sean Pelletier, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τους drivers των καρτών γραφικών.

Για την ιστορία, ο GeForce Game Ready Driver 531.18 έφερε ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό, το οποίο αναβαθμίζει αυτόματα τα θολά βίντεο εντός των Chrome και Edge browsers, με AI τεχνολογία. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.