Σοβαρό πρόβλημα με AMD drivers μπορεί να καταστρέψει PCs – Πώς να το αποφύγετε

Η εταιρία παίρνει θέση
06 Μαρτίου 2023 18:49
Σοβαρό πρόβλημα με AMD drivers μπορεί να καταστρέψει PCs – Πώς να το αποφύγετε

Σε περίπτωση που έχετε σταθερό υπολογιστή ή laptop με AMD κάρτα γραφικών, καλό θα ήταν να προσέχετε με τις αναβαθμίσεις των drivers, καθώς έχει ανακαλυφθεί ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα που μπορεί να καταστρέψει την εγκατάσταση των Windows.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, υπάρχει ένα σπάνιο bug στον πιο πρόσφατο Adrenalin 23.2.2 driver της AMD, το οποίο σχετίζεται με τον τρόπο που το λογισμικό αλληλεπιδρά με το λειτουργικό σύστημα. Συγκεκριμένα, όπως ανακάλυψε το μέσο PCWorld, το θέμα προκαλείται αν ο driver εγκατασταθεί και ταυτόχρονα τα Windows προσπαθούν να κάνουν δικά τους updates. Αυτό οδήγησε το σύστημα του μέσου σε bootloop, αφού κάθε φορά που ο υπολογιστής άνοιγε έβγαινε Blue Screen of Death, το σύστημα έκανε επανεκκίνηση που οδηγούσε σε νέο Blue Screen of Death κ.ο.κ. Μάλιστα, αν προκληθεί το εν λόγω θέμα, τα Windows δεν εμφανίζουν ούτε τις troubleshooting επιλογές, ούτε τη δυνατότητα για automatic repair, κάνοντας την κατάσταση πολύ δύσκολη για κάποιον χρήστη χωρίς προηγμένες γνώσεις.

Η AMD παραδέχθηκε ότι το πρόβλημα πράγματι υφίσταται και δεσμεύτηκε ότι έρχεται επίσημη λύση. Μέχρι τότε ζήτησε από τους χρήστες να ξετικάρουν την επιλογή για "Factory Reset" αν επιχειρήσουν να κάνουν εγκατάσταση τους drivers, μιας και αυτό φαίνεται ότι προκαλεί το θέμα.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στο μέσο, ένας αντιπρόσωπος της εταιρίας τόνισε:

Αναπαραγάγαμε το πρόβλημα που μπορεί να εμφανιστεί σε έναν εξαιρετικά μικρό αριθμό περιπτώσεων, εάν κατά την εγκατάσταση του AMD Software: Adrenalin Edition πραγματοποιηθεί και ενημέρωση του υπολογιστή. Διερευνούμε ενεργά το θέμα και συνιστούμε στους χρήστες να διασφαλίσουν ότι όλες οι ενημερώσεις συστήματος έχουν εφαρμοστεί ή διακοπεί πριν από την εγκατάσταση του προγράμματος οδήγησης και ότι η επιλογή "Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων" είναι απενεργοποιημένη κατά τη διαδικασία εγκατάστασης του προγράμματος οδήγησης της AMD. Δεσμευόμαστε να επιλύουμε τα προβλήματα το συντομότερο δυνατό και ενθαρρύνουμε θερμά τους χρήστες να υποβάλλουν reports μέσα από το εργαλείο αναφοράς σφαλμάτων του AMD Software: Adrenalin Edition.