Sponsored By Bosch

Bosch FreshUp: Το gadget που φρεσκάρει ρούχα στο λεπτό

Αφαιρεί όλες τις δυσάρεστες οσμές από τα υφάσματα
27 Μαρτίου 2023 12:59
Bosch FreshUp: Το gadget που φρεσκάρει ρούχα στο λεπτό

Η Bosch κυκλοφόρησε ένα νέο gadget το οποίο υπόσχεται να αφαιρέσει όλες τις δυσάρεστες οσμές από τα ρούχα σας, ακόμα κι όταν τα φοράτε. Ονομάζεται FreshUp και είναι μία φορητή συσκευή που χωρά ακόμα και στην τσέπη σας. Βασίζεται στην τεχνολογία Bosch Plasma, η οποία μπορεί να φρεσκάρει τα ρούχα σας χωρίς να απαιτείται νερό ή πλύσιμο, ενώ είναι απόλυτα ασφαλής χωρίς να γίνεται χρήση χημικών ή απορρυπαντικών. Πώς όμως λειτουργεί ακριβώς αυτή η τεχνολογία;

Το πλάσμα είναι η τέταρτη κατάσταση της ύλης. Υπάρχει στη φύση ενώ κατασκευάζεται και τεχνητά και χρησιμοποιείται σε αρκετά προϊόντα της καθημερινότητάς μας. Το FreshUp λοιπόν, απελευθερώνει με μεγάλη ταχύτητα ενεργά μικροσωματίδια πλάσματος στην επιφάνεια των υφασμάτων και των ρούχων, εξουδετερώνοντας τα μόρια των οσμών, καθώς και ιούς και βακτήρια έως και 99.9%*. Δεν τα κρύβει, αλλά τα αφαιρεί. Η τεχνολογία Bosch Plasma δεν είναι χημική διαδικασία ή αντίδραση, επομένως είναι απόλυτα ασφαλής στη χρήση και στην εφαρμογή, ακόμα και αν φοράτε εκείνη τη στιγμή το ρούχο. Η συσκευή κάνει έξυπνη διαχείριση μετρώντας συνεχώς την αντίσταση του υφάσματος και ρυθμίζοντας ανάλογα την ποσότητα ενεργού πλάσματος για να διαλύσει τα μόρια των οσμών από τις ίνες του.

Όσον αφορά την ίδια τη συσκευή, διαθέτει ένα κουμπί On/Off για ενεργοποίηση και απενεργοποίηση, ένδειξη μπαταρίας η οποία διαρκεί έως 60 λεπτά χρήσης (χρόνος επαρκής για να απομακρύνετε τις οσμές, τους ιούς και τα
βακτήρια από μεγάλη ποσότητα ρούχων μέσα στην εβδομάδα) και είναι πλήρως φορτισμένη μέσα σε 3 με 4 ώρες. Έχει επίσης μία μπάρα ενεργοποίησης η οποία αφού πιεστεί πάνω στο ύφασμα, η τεχνολογία Bosch Plasma ενεργοποιείται πάνω στη περιοχή του υφάσματος που θέλετε να φρεσκάρετε. Κάθε πέρασμα φρεσκάρει μία περιοχή 5 εκατοστών.

Το θετικό είναι πως δεν επηρεάζει τα υφάσματα και έτσι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμα και στα πιο ευαίσθητα ρούχα σας από μαλλί, μετάξι και κασμίρ, κάνοντάς το ιδανικό για όλα τα στεγνά υφάσματα. Φρεσκάροντας τα ρούχα σας με το Bosch FreshUp, μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους, αφού θα μπορείτε να τα φοράτε περισσότερες φορές μεταξύ των πλύσεων ή του καθαριστηρίου. Ποιες οσμές όμως αφαιρεί η συσκευή;

Όταν ο ιδρώτας στεγνώνει στα ρούχα, προκαλεί μία δυσάρεστη οσμή. Η οσμή αυτή μπορεί να αφαιρεθεί εντελώς από την περιοχή της μασχάλης για παράδειγμα, με ένα απλό πέρασμα της Bosch FreshUp. Ιδανικό για όσους βρίσκονται εκτός σπιτιού και δεν έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν. Επιπλέον, αντί να απομακρύνετε τη δυσοσμία του τσιγάρου και του καπνού πλένοντας ένα κατά τα άλλα καθαρό ρούχο, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε το Bosch FreshUp. Το ίδιο ισχύει και για τις οσμές από φαγητό που εισχωρούν στα ρούχα σας, αφού μπορείτε να τα φρεσκάρετε μετά το μαγείρεμα ή μετά από την επίσκεψή σας στην ταβέρνα, εύκολα και γρήγορα.

Τα ρούχα δεν είναι το μόνο πεδίο εφαρμογής του Bosch FreshUp. Η μυρωδιά που αφήνει το κατοικίδιό σας στα υφάσματα του καναπέ για παράδειγμα μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα, ενώ μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, για να φρεσκάρετε, οποιοδήποτε ύφασμα του σπιτιού χωρίς να χρειαστεί να το πλύνετε.

Περισσότερα για το Bosch FreshUp, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

*Αποτελεσματικότητα ενάντια στα βακτήρια (π.χ. Staphylococci incl. MRSA and VRSA, Streptococci, Enterococci incl. VRE, E. coli bacteria incl. EHEC, EPEC, ETEC, EIEC, EAEC, ESBL/MRGN, DAEC) και στα μικρόβια (e. g. vaccinia virus, HBV, HCV, HIV, influenza H5N1, H1N1, έρπηςιλαράλύσσαπου επιβεβαιώνεται από το ανεξάρτητο ερευνητικό κέντρο Hygcen στη Γερμανίασύμφωνα με τα τεστ [2021-2948, 2021-2949; SN 32436] και [2021-2827, 2021-2828; SN 32436] που διεξήχθησαν για τον όμιλο BSH Hausgeräte GmbH. Έως και 99,9% μείωση των βακτηρίων και των μικροβίων μετά από 1 λεπτό χρήσης του FreshUp σε μεταξωτό ύφασμα και μετά από 5 λεπτά σε βαμβακερό ύφασμα. Οι οργανισμοί που χρησιμοποιήθηκαν για την αποτελεσματικότητα των τεστ: E. coli και S. aureus, τροποποιημένο Vaccinia Virus Ankara (MVA).

Tags: