Adin Ross: Μόνιμο ban σε έναν από τους μεγαλύτερους Twitch streamers – Τι ακριβώς συνέβη;

Μετά από 8 προσωρινά bans στο παρελθόν
28 Φεβρουαρίου 2023 19:33
Adin Ross: Μόνιμο ban σε έναν από τους μεγαλύτερους Twitch streamers – Τι ακριβώς συνέβη;

Ο αμφιλεγόμενος streamer Adin Ross, ο οποίος από τον Αύγουστο του 2020 έχει δεχθεί 8 φορές ban, τώρα έχασε για πάντα το κανάλι του στο Twitch, το οποίο ήταν ένα από τα μεγαλύτερα της πλατφόρμας.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο Ross είχε 7.25 εκατομμύρια ακόλουθους, όταν 15ος στην γενικότερη κατάταξη με τα κανάλια του Twitch που ακολουθούν οι περισσότεροι χρήστες.

Τι ακριβώς συνέβη, όμως, αυτή τη φορά; Όλα ξεκίνησαν όταν ο streamer ανακοίνωσε πως θα αφήσει το Twitch για τη νέα πλατφόρμα ονόματι Kick. Λίγες ημέρες αργότερα, ο Ross έχασε το κανάλι του εξαιτίας ενός περιστατικού που εμπλέκει τη νέα αυτή πλατφόρμα.

Όπως μεταφέρει το Dexerto, που επικαλείται αποκλειστικές πηγές, το ban οφείλεται σε ένα stream που πραγματοποιήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου. Σε αυτό ο Ross εμφάνισε για πάνω από 20 λεπτά το chat από το Kick κανάλι του, το οποίο δεν είχε καθόλου moderation. Σε αυτό φάνηκαν διάφορα σχόλια που θεωρούνται ρατσιστικά, με τον Ross να μην τα σχολιάζει, ούτε να σταματάει την προβολή τους. Αυτό ήταν το συμβάν που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει και οδήγησε στο ένατο -και μόνιμο αυτή τη φορά- ban.

Ένας εκπρόσωπος του Twitch επιβεβαίωσε στο Dexerto ότι ο Adin Ross όντως αποκλείστηκε μετά την επίδειξη του unmoderated chat που περιλάμβανε ρητορική μίσους.

Σύμφωνα με τα Community Guidelines μας, η ανεξέλεγκτη συμπεριφορά μίσους στο chat, όπως ρατσιστικά και αντισημιτικά μηνύματα, δεν επιτρέπεται στο Twitch.