Το ChatGPT προσέλκυσε την προσοχή της Κίνας

Βλέπει τις δυνατότητες της τεχνολογίας
24 Φεβρουαρίου 2023 09:57
Το ChatGPT προσέλκυσε την προσοχή της Κίνας

Ο Υπουργός Επιστημών και Τεχνολογίας της Κίνας βλέπει τη δυναμική της τεχνολογίας του ChatGPT και έχει σκοπό να ενσωματώσει την τεχνητή νοημοσύνη στην κοινωνία και στην οικονομία της Κίνας.

Η τεχνολογία αυτή έχει τη δυνατότητα να εφαρμοστεί σε πολλές βιομηχανίες και πεδία.

Ο Wang Zhigang εξήρε τις δυνατότητες επεξεργασίας της φυσικής γλώσσας του ChatGPT. Τόνισε μάλιστα πως όσον αφορά την ηθική του πράγματος, οι τεχνολογίες όπως το ChatGPT δεν πρέπει να περιοριστούν πολύ, έτσι ώστε να αναπτυχθούν αποτελεσματικά. Ωστόσο σημείωσε πως κάθε τεχνολογικό επίτευγμα έχει πάντα δύο πλευρές.

Οι δηλώσεις του Zhigang έρχονται σε μία κρίσιμη στιγμή, καθώς οι κινεζικές εταιρίες και οι επενδυτές αναμένουν τις αντιδράσεις του Πεκίνου για να δουν πώς θα χειριστεί τεχνολογίες παρόμοιες με αυτήν του ChatGPT.

Η OpenAI δεν έχει επιτρέψει την πρόσβαση στο ChatGPT σε χρήστες στην Κίνα, αλλά η εφαρμογή προσελκύει τεράστιο ενδιαφέρον στη χώρα, με πολλές εταιρίες να σπεύδουν να ενσωματώσουν την τεχνολογία στα προϊόντα τους και να αναπτύξουν ανταγωνιστικές λύσεις.

Το Μάρτιο, ο τεχνολογικός κολοσσός αναζήτησης Baidu, σκοπεύει να κυκλοφορήσει τον Κινέζο ανταγωνιστή του ChatGPT, ονόματι ErnieBot. Σύμφωνα με την Baidu, το ErnieBot έχει εκπαιδευτεί με δισεκατομμύρια καθημερινές αναζητήσεις στη μηχανή αναζήτησης και αντιπροσωπεύει την αιχμή του δόρατος όσον αφορά τα AI chatbots της κινεζικής γλώσσας.