Βαριά καμπάνα περιμένει την Google στην Ινδία

Για “πειραγμένα” αποτελέσματα αναζητήσεων
01 Σεπτεμβρίου 2015 06:45
Βαριά καμπάνα περιμένει την Google στην Ινδία

Η Competition Commission of India (CCI), διερευνά καταγγελίες πως η Google εκμεταλλεύεται την κυρίαρχη θέση της στην αγορά και προωθεί στα αποτελέσματα τις δικές της υπηρεσίες, όπως αναφέρουν οι Economic Times.

Οι καταγγελίες ήρθαν από περίπου 30 εταιρίες στο Internet, όπως οι Flipkart, Facebook, Maps της Nokia, MakeMyTrip και Hungama Digital, οι οποίες κατηγόρησαν την Google πως προωθεί το δικό της περιεχόμενο και υπηρεσίες πιο έντονα στα αποτελέσματα αναζητήσεων από άλλες πηγές που έχουν μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Η Google έχει μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου να απαντήσει στις κατηγορίες μπροστά από μια επταμελή επιτροπή και αν βρεθεί ένοχη, το πρόστιμο μπορεί να φτάσει το 10% του εισοδήματος της και με καθαρά κέρδη $14 δισεκατομμύρια για το 2014, μιλάμε για ένα πρόστιμο μαμούθ, της τάξης των $1.4 δις.

Η απάντηση της Google ήταν τυπική. “Προς το παρόν ερευνούμε αυτή την αναφορά της CCI. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε στενά με την CCI και είμαστε σίγουροι πως υπακούμε πλήρως τους νόμους περί ανταγωνιστικότητας της Ινδίας. Νομοθέτες και δικαστήρια σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, Γερμανίας, Ταϊβάν, Αιγύπτου, Βραζιλίας έχουν διερευνήσει πολλά από τα θέματα αυτής της αναφοράς και δεν έχουν βρει κάτι παράτυπο”.