Η Νότια Κορέα θέλει να φέρει πρώτη το 6G που θα “ενώσει“ τον εικονικό κόσμο με την πραγματικότητα

Θέλει να το κυκλοφορήσει το 2028
21 Φεβρουαρίου 2023 08:24
Η Νότια Κορέα θέλει να φέρει πρώτη το 6G που θα “ενώσει“ τον εικονικό κόσμο με την πραγματικότητα

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε πριν από μερικές ώρες ότι θα ξεκινήσει το δικό της 6G δίκτυο χρησιμοποιώντας μια ολοκαίνουργια -παγκόσμιας κλάσης- τεχνολογία, καθώς και να φέρει προηγμένα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας επόμενης γενιάς. Παράλληλα με αυτά θα ενισχύσει και τις αλυσίδες δίκτυών της. Τα νέα φέρνει στη δημοσιότητα το gsmarena και αποκαλύφθηκαν από το κορεάτικο Υπουργείο Επιστημών ICT.

Η Νότια Κορέα θέλει να δώσει το κίνητρο στις τοπικές εταιρίες να παράγουν υλικά και εξοπλισμό για την ανάπτυξη του 6G. Αυτή τη στιγμή μελετούν το 6G πολλές εταιρίες και όλο αυτό το project θα κοστίσει περίπου 482 εκατομμύρια δολάρια.

Στόχος της Νότιας Κορέας είναι να βρίσκεται στην πρώτη θέση όσον αφορά το 6G και να το κυκλοφορήσει πιο πρώτη απ’ όλους. Επίσης, ελπίζει ότι μπορεί να ξεπεράσει το 30% ή και παραπάνω σε διάφορες πατέντες του 6G σε σχέση με τον ανταγωνισμό της.

Μάλιστα, ο Zhang Yongtao, ο deputy general manager της Ericsson China Technology Department λέει ότι το 6G θα ενώσει τον "εικονικό κόσμο με την πραγματικότητα και παράλληλα θα φέρει την ολογραφική επικοινωνία από την επιστημονική φαντασία στην πραγματικότητα".

Μιας και σκοπεύει να είναι η πρώτη που θα φέρει το 6G, η Νότια Κορέα θέλει να το κυκλοφορήσει έως το 2028, δύο χρόνια δηλαδή απ’ ότι αρχικά προοριζόταν.

Tags: