Ξεχάστε το Control + Alt + Delete – Τα Windows 11 έχουν νέα εναλλακτική (ΕΙΚΟΝΑ)  

Δοκιμάζει το νέο χαρακτηριστικό η εταιρία

Ξεχάστε το Control + Alt + Delete – Τα Windows 11 έχουν νέα εναλλακτική (ΕΙΚΟΝΑ)

Μια από τις δημοφιλέστερες συντομεύσεις πληκτρολογίου που έχει εντυπωθεί στη μνήμη σχεδόν κάθε χρήστη Windows υπολογιστή και όχι μόνο είναι το Control + Alt + Delete. Υπάρχει από τους πρώτους IBM υπολογιστές και είναι η πρώτη αντίδραση όλων, όταν ο υπολογιστής έχει κολλήσει, για τον τερματισμό της διεργασίας/προγράμματος που προκαλεί το πρόβλημα μέσα από τη Διαχείριση Εργασιών.

Τώρα, η Microsoft θέλει να αφήσει στο παρελθόν αυτή την πασίγνωστη συντόμευση, φέρνοντας στα Windows 11 μια νέα, πιο άμεση και ευκολότερα προσβάσιμη επιλογή. Περνώντας σε λεπτομέρειες, στη νέα δοκιμαστική έκδοση 25300 του λειτουργικού συστήματος, στην οποία έχουν πρόσβαση τα μέλη του Windows Insider προγράμματος, η εταιρία πρόσθεσε ένα νέο κρυφό χαρακτηριστικό.

Αναλυτικότερα, το context menu που εμφανίζεται με δεξί κλικ σε οποιοδήποτε ανοιχτό πρόγραμμα στην Γραμμή Εργασιών περιλαμβάνει πλέον και μια επιπλέον ‘End Task’ επιλογή. Σε αντίθεση με το απλό κλείσιμο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο μενού που εμφανίζεται με το δεξί κλικ, το End Task θα λειτουργεί ακριβώς όπως και η Διαχείριση Εργασιών, εξαναγκάζοντας το πρόγραμμα να κλείσει ακόμη και αν δεν ανταποκρίνεται υπό κανονικές συνθήκες.

Προφανώς, η συμπερίληψη αυτής της επιλογής απευθείας στη Γραμμή Εργασιών είναι εξαιρετικά βολική, αφού ο χρήστης δε θα αναγκάζεται να πατάει το Control + Alt + Delete και να μπαίνει στη Διαχείριση Εργασιών, αφού θα μπορεί να πραγματοποιήσει άμεσα αυτή την εξαιρετικά χρήσιμη εντολή.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια φωτογραφία από τον τρόπο εμφάνισης του χαρακτηριστικού στην προαναφερθέντα δοκιμαστική έκδοση των Windows. Για την ώρα, το πότε ακριβώς πρόκειται να γίνει ευρέως διαθέσιμο για όλους τους χρήστες παραμένει άγνωστο.

Ροη ειδησεων