Η Ινδία φτιάχνει τη δική της απάντηση για το Android και το iOS

Δοκίμασε πρόσφατα το εγχώριο λειτουργικό σύστημα BharOS
25 Ιανουαρίου 2023 19:24
Η Ινδία φτιάχνει τη δική της απάντηση για το Android και το iOS

Αυτή την Τρίτη η κυβέρνηση της Ινδίας δοκίμασε τοπικά ένα νέο mobile λειτουργικό σύστημα που αναπτύχθηκε εγχώρια και φιλοδοξεί να αποτελέσει μια βιώσιμη ενναλακτική για τα Android και iOS που κυριαρχούν αυτή τη στιγμή στην αγορά των smartphones. Ο λόγος γίνεται για το BharOS, το οποίο έχει αναπτυχθεί από μια νεοσύστατη επιχείρηση που εδρεύει στη νότια Ινδία.

Φυσικά, η ανακοίνωση της κυβέρνησης δεν είναι τυχαία, αφού έρχεται λίγες ημέρες μετά την ήττα της Google στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας. Ο αμερικανικός κολοσσός ήθελε να μπλοκάρει μια αντιμονοπωλιακή εντολή της χώρας, που θα τον αναγκάσει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο προωθεί το Android.

Μιλώντας σχετικά στο event δοκιμής του BharOS, ο Dharmendra Pradhan, Υπουργός ανάπτυξης δεξιοτήτων και επιχειρηματικότητας της Ινδίας, δήλωσε:

Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε, αλλά αν συμβεί αυτό, το μονοπώλιο από οποιονδήποτε θα εξαφανιστεί.

Για την ώρα δε γνωρίζουμε περισσότερες πληροφορίες για το λειτουργικό σύστημα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως η Ινδία είναι μια τεράστια αγορά που δε θέλει σε καμία περίπτωση να χάσει η Google. Συγκεκριμένα, υπολογίζεται πως είναι η δεύτερη μεγαλύτερη smartphone αγορά του κόσμου, με περίπου το 97% των 600 εκατομμύρια συσκευών της να είναι Android μοντέλα.