Η Nvidia έφτιαξε AI που σας κάνει να κοιτάτε πάντα στην κάμερα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κάτι που μάλλον θα κάνει το αποτέλεσμα…άβολο
14 Ιανουαρίου 2023 20:42
Η Nvidia έφτιαξε AI που σας κάνει να κοιτάτε πάντα στην κάμερα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρόλο που το να σε κοιτάζει κάποιος στα μάτια συνεχόμενα για πολύ ώρα και χωρίς να αποσπάται από τίποτα, με απόλυτη προσήλωση, μπορεί να θεωρηθεί creepy, η Nvidia μόλις κυκλοφόρησε ένα νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που κάνει ακριβώς αυτό.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός μόλις ενημέρωσε το Broadcast λογισμικό του για live streaming, με το νέο Eye Contact χαρακτηριστικό. Αυτό κάνει το βλέμμα του streamer να είναι διαρκώς καρφωμένο στην κάμερα, με την AI να πειράζει ελαφρώς το βίντεο όταν το βλέμμα αποκλίνει λίγο. Ταυτόχρονα, μπορεί να δημιουργήσει και ψηφιακά CGI μάτια για τις περιπτώσεις που η ματιά του streamer έχει απομακρυνθεί πολύ από την κάμερα. Το λογισμικό κρατάει το χρώμα των ματιών ανέπαφο, ενώ «επιτρέπει» φυσικά στα μάτια να ανοιγοκλείσουν, αφού ειδάλλως το θέαμα θα ήταν πραγματικά creepy.

Το εργαλείο απαιτεί τουλάχιστον μια κάρτα γραφικών GeForce RTX 2060 (ή την αντίστοιχη Quadro) και 8 GB μνήμης RAM. Η NVIDIA συνιστά τουλάχιστον έναν Core i5-8600 ή Ryzen 5 2600 επεξεργαστή. Μάλιστα, η εταιρία προειδοποιεί πως η τεχνολογία βρίσκεται ακόμη σε beta μορφή και έτσι δεν είναι ακόμη απολύτως έτοιμη, μιας και υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί χρωμάτων ματιών και φωτισμών που δεν μπορούσαν να δοκιμαστούν. Αυτό σημαίνει πως σε μερικές περιπτώσεις ενδέχεται να υπάρχουν ψεγάδια.

Όπως και να ‘χει, μπορείτε να δείτε εν δράσει το νέο Eye Contact χαρακτηριστικό του λογισμικού της Nvidia μέσα από το βίντεο που ακολουθεί.