Έρχεται DDR5 RAM με εξωπραγματική 9000MHz ταχύτητα!

Χάρη σε νέα τεχνολογία της TeamGroup
12 Ιανουαρίου 2023 13:32
Έρχεται DDR5 RAM με εξωπραγματική 9000MHz ταχύτητα!

Η TeamGroup, μια από τις κορυφαίες κατασκευάστριες μνημών στον κόσμο, ανακοίνωσε πως σκοπεύει να ανεβάσει τον πήχη για τις DRR5 μνήμες.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η εταιρία έκανε γνωστό πως βρήκε ένα νέο τρόπο για να αυξήσει δραματικά την ταχύτητα και την αξιοπιστία των μνημών της, χάρη σε ένα νέο εξάρτημα που κατασκευάζεται από την Renesas Electronics. Αναλυτικότερα, η TeamGroup ενσωμάτωσε στις μνήμες της ένα νέο client clock driver (CKD), το οποίο, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά της, μπορεί να ενισχύει, να σταθεροποιεί και να κάνει buffer σήματα υψηλών συχνοτήτων από τον επεξεργαστή στη μνήμη.

Αρχικά η εταιρία σκοπεύει να φέρει στην αγορά DDR5-6400 μοντέλα που θα αξιοποιούν το νέο αυτό CKD και θα ακολουθούν το JEDEC-standard. Ωστόσο, το πιο ενδιαφέρον είναι το που πιστεύει ότι μπορεί να φτάσουν τα προϊόντα της στο μέλλον, χάρη στο νέο αυτό hardware. Η επίσημη ανακοίνωση τονίζει:

Με την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, η TeamGroup επιδιώκει να εφαρμόσει το CKD σε DDR5 κιτ μνήμης για το gaming brand T-FORCE, καθώς και για το brand που αφορά τους δημιουργούς περιεχομένου, το T-CREATE, με την ελπίδα να αυξήσει τις OC συχνότητες στα 9.000MHz ή ακόμη και ψηλότερα, ώστε να προσφέρει εξαιρετικά γρήγορες gaming εμπειρίες για τους παίκτες και αξιόπιστες λύσεις επεξεργασίας πληροφοριών υψηλής απόδοσης για τους δημιουργούς.

Ναι, στο άμεσο μέλλον φαίνεται πως θα δούμε τις πρώτες DDR5 μνήμες των 9.000MHz να έρχονται από την TeamGroup. Φυσικά, η αστραπιαίες αυτές ταχύτητες αναμένεται να συνοδεύονται και από υψηλές τιμές για τους καταναλωτές, αλλά όπως και να ‘χει είναι μια ακόμη ένδειξη για τα πόσα έχει να προσφέρει ακόμη αυτή η γενιά μνημών.

Tags: