Έρχονται νέα χαρακτηριστικά σε παλαιότερες εκδόσεις Android

Update σε αυτούς που δεν παίρνουν πλέον updates
10 Ιανουαρίου 2023 10:41
Έρχονται νέα χαρακτηριστικά σε παλαιότερες εκδόσεις Android

H Google κυκλοφόρησε το Extension Software Developer Kit σε μία προσπάθεια να φέρει νέα χαρακτηριστικά σε παλαιότερες εκδόσεις Android. To συγκεκριμένο kit θα επιτρέψει στους developers να χρησιμοποιήσουν χαρακτηριστικά όπως το photo picker του Android 13, σε εφαρμογές που τρέχουν σε Android 11 και 12.

Ωστόσο η Google δεν περιορίζεται στο photo picker και έχει μεγαλύτερα σχέδια για το Extension SDK.

Το update αυτό προετοιμάζει το έδαφος για την επέκταση των δοκιμών του Privacy Sandbox στο Android. - Scott Westover, εκπρόσωπος Google

Η Google εξετάζει νέους τρόπους για να παρέχει αναβαθμίσεις του Privacy Sandbox σε νέες εκδόσεις Android χωρίς να χρειάζεται να δώσει στην κυκλοφορία μεγάλα updates OS. Οι υποδομές για να καταφέρει κάτι τέτοιο προετοιμάζονται εδώ και χρόνια, επιτρέποντάς της να αναβαθμίζει σημαντικά στοιχεία του Android μέσω του Play Store.

Η Google θέλει οι χρήστες της να λαμβάνουν νέα χαρακτηριστικά, ακόμα κι αν η κατασκευάστρια εταιρία του τηλεφώνου τους δεν προσφέρει πλέον αναβαθμίσεις λογισμικού. Με κάθε αναβάθμιση από το Android 10 και έπειτα, η Google κάνει ολοένα και περισσότερα χαρακτηριστικά του λογισμικού modular, επιτρέποντας την αναβάθμισή τους μέσω του Play Store.