H Apple θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2023 ένα προϊόν για το οποίο ακούμε χρόνια

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες
09 Ιανουαρίου 2023 10:50
H Apple θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2023 ένα προϊόν για το οποίο ακούμε χρόνια

Όπως φαίνεται, το 2023 θα είναι μια μεγάλη χρονιά για την Apple. Συγκεκριμένα, μετά από μια μεγάλη περίοδο ατελείωτων φημών και εικασιών, το πολυαναμενόμενο headset επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας της εταιρίας ακούγεται τώρα πως είναι σχεδόν έτοιμο.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον γνωστό και έμπιστο ρεπόρτερ Mark Gurman του Bloomberg, η εταιρεία σχεδιάζει να ανακοινώσει το VR/AR headset της κάποια στιγμή αυτή την άνοιξη, πριν από το ετήσιο WWDC συνέδριό της που θα πραγματοποιηθεί Ιούνιο. Μάλιστα, ο ρεπόρτερ επισημαίνει ότι η Apple πλέον έχει παραχωρήσει το headset σε ορισμένους γνωστούς software developers, προσφέροντάς τους μια πρώτη ματιά στο νέο του λογισμικό, το λεγόμενο "xrOS".

Φυσικά, αν το hardware βρίσκεται όντως στα χέρια των developers, τότε πράγματι η κυκλοφορία του δεν πρέπει να απέχει και πολύ. Ειδικότερα, μετά την ανακοίνωσή του την άνοιξη, ο Gurman περιμένει ότι η Apple θα κυκλοφορήσει το "Reality Pro" λίγους μήνες αργότερα, μέσα στο φθινόπωρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα πάντα με τον ρεπόρτερ, το πόσο ομαλά θα κυλήσουν τα τελικά στάδια της ανάπτυξης του προϊόντος θα καθορίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό και τα γενικότερα σχέδια της εταιρίας για το 2023. Για παράδειγμα, επισημαίνει ότι η Apple έχει στελεχώσει με πολλούς developers την ομάδα του xrOS, κάτι που ίσως να επηρεάσει την ημερομηνία κυκλοφορίας και την κλίμακα της επόμενης έκδοσης του macOS, αλλά και του iOS.

Φυσικά, μένει να δούμε ποια είναι τα τελικά σχέδια του αμερικανικού κολοσσού και όπως φαίνεται θα χρειαστεί υπομονή, τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη.

Tags: