CES 2023: Το νέο HTC Vive XR Elite έχει ό,τι θέλετε από ένα VR, αλλά και τσουχτερή τιμή!

Φιλοδοξεί να συνδυάσει Mixed Reality και Virtual Reality
06 Ιανουαρίου 2023 23:36
CES 2023: Το νέο HTC Vive XR Elite έχει ό,τι θέλετε από ένα VR, αλλά και τσουχτερή τιμή!

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης τεχνολογίας CES 2023, η HTC ανακοίνωσε το ολοκαίνουργιο high-end headset εικονικής πραγματικότητας της, το VIVE XR Elite. Στόχος της εταιρίας αυτή τη φορά δεν είναι απλά να προσφέρει μια VR εμπειρία υψηλών προδιαγραφών, αλλά να συνδυάσει Mixed Reality και Virtual Reality σε ένα “All-in-One” πακέτο.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το headset είναι αρκετά ευέλικτο και ελαφρύ, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσουν ασύρματα ή να το συνδέσουν με τον υπολογιστή τους για να απολαύσουν περιεχόμενο μέσα από το Viveport και το Steam. Συγκεκριμένα, το βάρους του ανέρχεται σε μόλις 625 γραμμάρια συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας, η οποία μπορεί να προσφέρει αυτονομία έως και δύο ωρών.

Συνεχίζοντας με τα υπόλοιπα specs, στο μπροστά μέρος υπάρχει μια full colour RGB κάμερα για passthrough, ενώ το XR Elite μπορεί να ανιχνεύει και τις κινήσεις των χεριών. Έτσι, το headset μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλές Mixed Reality εφαρμογές, προβάλλοντας πληροφορίες πάνω από τα αντικείμενα του πραγματικού κόσμου. Το FOV ανέρχεται σε 110 μοίρες, ενώ το refresh rate των οθονών είναι 90Hz.

Η HTC έχει ετοιμάσει και κανονικά controllers, ενώ έχει επιμεληθεί και διάφορα quality of life χαρακτηριστικά, κάνοντας για παράδειγμα ευκολότερο το καθάρισμα του headset με αφαιρούμενα μέρη. Μιλώντας σχετικά με το προϊόν, η επικεφαλής της εταιρίας, Cher Wang, δήλωσε:

Το VIVE XR Elite αντιπροσωπεύει το επόμενο ορόσημο στην εξέλιξη προς το πλήρως καθηλωτικό διαδίκτυο, υπερβαίνοντας τα όρια του σημερινού VR με ακριβές pass-through video, ανοίγοντας ένα νέο πεδίο ρεαλισμού στη μάθηση και το gaming.

Βέβαια, το HTC VIVE XR Elite θα έχει σκληρό ανταγωνισμό, αφού θα κυκλοφορεί παράλληλα με το PlayStation VR2 της Sony, αυτό το Φεβρουάριο. Η τιμή του ανέρχεται στα £1,299.00 για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου και οι προ-παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει.