CES 2023: Η νέα ηχόμπαρα της Razer παρακολουθεί το κεφάλι σας για να βελτιώσει τον ήχο

Πάει το 3D audio σε άλλο επίπεδο χάρη σε μια ενσωματωμένη κάμερα!
05 Ιανουαρίου 2023 23:51
CES 2023: Η νέα ηχόμπαρα της Razer παρακολουθεί το κεφάλι σας για να βελτιώσει τον ήχο

Η Razer ανακοίνωσε μια νέα ηχόμπαρα -φυσικά για gamers- που εντυπωσιάζει με την τεχνολογία της αφού μπορεί να βελτιώνει τον ήχο, παρακολουθώντας τον χρήστη μέσω μιας κάμερας και με τη βοήθεια ΑΙ (τεχνητής νοημοσύνης). 

Ο λόγος για την ηχόμπαρα Razer Leviathan V2 Pro που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της CES 2023 και έστρεψε τα βλέμματα πάνω της, όχι άδικα. Κατασκευάστηκε σε συνεργασία με τις THX και Audioscenic και η Razer ισχυρίζεται ότι μπορεί να "ντύσει" το περιβάλλον του χρήστη με "3D ήχο" συνδυάζοντας την beamforming τεχνολογία surround με την head-tracking AI.

Πώς το επιτυγχάνει αυτό; Χάρη σε μια ενσωματωμένη υπέρυθρη κάμερα στο κέντρο της Leviathan V2 Pro, η οποία καταγράφει συνεχώς τη θέση του χρήστη και έτσι μπορεί να βελτιστοποιεί τον ήχο ανάλογα με τη θέση του, σε πραγματικό χρόνο!

Υπάρχουν μάλιστα δύο modes για την 3D audio τεχνολογία της Razer, το THX Spatial Audio Virtual Headset που μετατρέπει το stereo περιεχόμενο σε surround όπως τα headset της εταιρίας, και το TX Spatial Audio Virtual Speakers για πολυκάναλο ήχο που γεμίζει το δωμάτιο, δίνοντας μια home cinema ψευδαίσθηση. 

Η ηχόμπαρα έρχεται πακέτο με ένα subwoofer (δε διευκρινίζει την ισχύ του) το οποίο συνδέεται με μια κλασική audio jack θύρα, μαζί με μια δεύτερη 3.5mm για να συνδέσετε ακουστικά και μια USB-C θύρα για σύνδεση με το PC. Υποστηρίζεται επίσης Bluetooth 5.0 για ασύρματη σύνδεση με φορητές συσκευές. 

H Leviathan V2 Pro ηχόμπαρα θα γίνει διαθέσιμη από τον Φεβρουάριο του 2023 με τιμή στα $399