Ένα θέρετρο σκι κατακλύστηκε από ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης Apple συσκευών

Τρομερή σπατάλη πόρων
28 Δεκεμβρίου 2022 09:53
Ένα θέρετρο σκι κατακλύστηκε από ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης Apple συσκευών

Τα νέα iPhone και το Apple Watch 8 έχουν τη δυνατότητα ανίχνευσης ατυχήματος και αυτόματης ειδοποίησης των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. Το χαρακτηριστικό σχεδιάστηκε με κάποιο αυτοκινητιστικό ατύχημα κατά νου, ωστόσο σε ένα χιονοδρομικό κέντρο στις ΗΠΑ προκάλεσε πολλά προβλήματα, αφού δέχτηκε δεκάδες ψευδείς ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης.

Πιο αναλυτικά, το κέντρο διαχείρισης εκτάκτων αναγκών της πόλης δέχτηκε 71 ειδοποιήσεις σύγκρουσης από τα iPhone και τα Apple Watch που είχαν μαζί τους οι σκιέρ. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα, καμία από αυτές τις κλήσεις δεν ήταν έκτακτη ανάγκη και απλά προήλθαν από σκιέρ οι οποίοι έπεφταν κάτω απότομα.

Καμία κλήση στο 911 δεν μπορεί να αγνοηθεί και αυτά τα περιστατικά στοίχησαν πολλούς πόρους στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης οι οποίες έπρεπε να ανταποκριθούν σε κάθε περιστατικό, με κίνδυνο να μην είναι διαθέσιμες αν συμβεί ένα πραγματικό περιστατικό και κινδυνεύει όντως μία ζωή.

Οι κλήσεις αυτές απαιτούν τεράστιους πόρους, από τους τηλεφωνητές μέχρι την αστυνομία και τις περιπόλους με σκι.

Οι τηλεφωνητές της περιοχής λαμβάνουν περίπου 20 αυτοματοποιημένες κλήσεις την ημέρα. Προσπαθούν να καλέσουν πίσω το χρήστη για να επιβεβαιώσουν την κατάστασή του, αλλά τις περισσότερες φορές οι σκιέρ έχουν το τηλέφωνό τους μέσα στον παχύ ρουχισμό τους και αγνοούν τις κλήσεις, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες να αναγκάζονται να αποστέλλουν διασώστες.

Η Apple αναγνώρισε πως υπάρχει δυσκολία αναγνώρισης μεταξύ μίας σύγκρουσης και μίας πτώσης σκιέρ και εργάζεται για να προσφέρει μία λύση.

Tags: