Η Nvidia τραγουδάει Jingle Bells με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης!

Για να μπείτε στο κλίμα των ημερών
23 Δεκεμβρίου 2022 21:13
Η Nvidia τραγουδάει Jingle Bells με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης!

Η Nvidia, ο τεχνολογικός κολοσσός που είναι μεταξύ άλλων γνωστός για τις κάρτες γραφικών του, μόλις έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας ένα εορταστικό βίντεο με αφορμή τα Χριστούγεννα.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η εταιρία έβαλε τον CEO της, Jensen Huang, να τραγουδήσει το πασίγνωστο Χριστουγεννιάτικο τραγούδι Jingle Bells με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης. Βλέπετε, μιας και ο Jensen δηλώνει αρκετά ντροπαλός για να αναλάβει ο ίδιος το εγχείρημα, η εταιρία βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία για να παρουσιάσει τις εντυπωσιακές AI τεχνολογίες της.

Αναλυτικότερα, αντί για τον ίδιο τον Jensen, η εταιρία έβαλε τον ‘Toy Jensen’ να τραγουδήσει. Πρόκειται για ένα ψηφιακό avatar του CEO, το οποίο έχει δημιουργηθεί εξ ολοκλήρου μέσα από την Omniverse Avatar Cloud Engine τεχνολογία της Nvidia. Έτσι, όλες του οι κινήσεις, οι εκφράσεις του προσώπου του και η φωνή του παράγονται πλήρως με τεχνητή νοημοσύνη. Ναι, η τεχνολογία της Nvidia μπορεί να παράγει ακόμη και φωνητικά τα οποία ακούγονται σα να μιλάει ο Jensen, χωρίς να είναι ο ίδιος που τραγουδά.

Μαζί με το μουσικό βίντεο, το οποίο μπορείτε να δείτε μέσα από τον player που ακολουθεί, η Nvidia ανάρτησε στο επίσημο blog της και μια αναλυτική δημοσίευση που εξηγεί πως δημιουργήθηκε το βίντεο, παρουσιάζοντας όλες τις σχετικές AI τεχνολογίες.