Το TikTok θα αποκαλύψει το μυστικό πίσω από το “For You“ page

Έτοιμο να δώσει περισσότερα στοιχεία στη δημοσιότητα γύρω από τον αλγόριθμό του
20 Δεκεμβρίου 2022 20:20
Το TikTok θα αποκαλύψει το μυστικό πίσω από το “For You“ page

Μπαίνοντας στο TikTok θα έχετε παρατήσει ότι το χρησιμοποιείται ότι ο αλγόριθμός του είναι...σατανικά ακριβής και πάντοτε επίκαιρος. Σα να σας γνωρίζει τόσο καλά που σας παρακολουθεί ανελλιπώς κάθε λεπτό της ημέρας. 

Το TikTok πλέον δηλώνει πως είναι έτοιμο να αποκαλύψει το μεγάλο μυστικό του "For You" page. Της σελίδας του εκάστοτε χρήστη που εμφανίζει περιεχόμενο βάσει των γούστων του καθενός και την οποία κάθε TikToker πασχίζει να κατακτήσει. 

Ο social media κολοσσός πίσω από το TikTok, η ByteDance θα αποκαλύψει περισσότερο γύρω από το να απομυθοποιήσει κάποιες πλευρές του αλγορίθμου της. Κάνοντας ουσιαστικά βήματα προς τη διαφάνεια του TikTok, η εφαρμογή θα συστήσει στους χρήστες ένα χαρακτηριστικά που "θα τους βοηθάει να καταλάβουν γιατί ένα συγκεκριμένο βίντεο έχει προταθεί σε αυτούς". 

Βέβαια, οι λεπτομέρειες που θα μοιράζεται μοιάζουν κάπως ασαφείς καθώς για παράδειγμα θα υπάρχουν ενδείξεις όπως "αυτό το βίντεο είναι δημοφιλές στην Ελλάδα", "επειδή ακολουθάτε τον 'τάδε'" ή ότι θα βασίζεται στην αλληλεπίδραση που έχετε με το υλικό που παρακολουθείτε, κάνετε like, share ή αφήνετε post ή ψάχνετε στην αναζήτηση. 

Το TikTok, από την πλευρά του, δηλώνει πως εν καιρώ σκοπεύει να μεγαλώσει την λεπτομέρεια και τη διαφάνεια στη λειτουργία αυτή, καθώς μπορεί οι μελλοντικές εκδόσεις να ενσωματώσουν άλλους παράγοντες που επηρεάζουν τον αλγόριθμο της εφαρμογής, όπως οι ρυθμίσεις του λογαριασμού ενός ατόμου.

Tags: