Candid Stories: Το Instagram εισάγει τις “αληθινές“ selfies

Ακολουθώντας την BeReal και το TikTok
14 Δεκεμβρίου 2022 09:36
Candid Stories: Το Instagram εισάγει τις “αληθινές“ selfies

Η Meta ανακοίνωσε την έλευση των “Candid Stories” στο Instagram, αντιγράφοντας την εφαρμογή BeReal και ακολουθώντας τη συνταγή του TikTok. Με τα Candid Stories, ο χρήστης καλείται μία φορά την ημέρα να μοιραστεί μία φωτογραφία του τι κάνει εκείνη τη στιγμή της ειδοποίησης, με ενεργοποιημένη την πίσω και τη selfie κάμερα. Μοιραζόμενος μία “ειλικρινή στιγμή” της καθημερινότητάς του, θα του επιτραπεί να δει και τις υπόλοιπες Candid Stories των φίλων του.

Σκοπός της λειτουργίας είναι μία πιο αυθεντική εμπειρία στο Instagram, χωρίς στημένες φωτογραφίες, επιμελημένο περιβάλλον ή επεξεργασμένα αρχεία. Μία πραγματική στιγμή της ημέρας από πραγματικούς χρήστες, ό,τι κι αν κάνουν και όπου κι αν βρίσκονται εκείνη τη στιγμή. Τα Candid Stories ξεκινούν από σήμερα στη Νότια Αφρική και σύντομα θα διατεθούν στον υπόλοιπο κόσμο.

Επιπλέον, το Instagram εισάγει το χαρακτηριστικό “Notes” με το οποίο μπορείτε να συμπληρώσετε ένα status update στο προφίλ σας στα μηνύματα, με έως και 60 χαρακτήρες.

Εισάγει επίσης τα “Group Profiles”, επιτρέποντας σε μία ομάδα φίλων να δημιουργήσει κοινά προφίλ Instagram με πολλαπλούς χρήστες.