Αυτό το ηλεκτρικό τρακτέρ οργώνει μόνο του χωρίς οδηγό!

Και είναι το πρώτο της κατηγορίας του
11 Δεκεμβρίου 2022 12:00
Αυτό το ηλεκτρικό τρακτέρ οργώνει μόνο του χωρίς οδηγό!

Με τα αυτοκίνητα που διαθέτουν χαρακτηριστικά αυτόνομης οδήγησης, όπως είναι τα οχήματα της Tesla, να γίνονται ολοένα και δημοφιλέστερα μέρα με τη μέρα, τώρα σειρά παίρνουν τα…τρακτέρ! Συγκεκριμένα, η CNH Industrial αποκάλυψε το πρώτο -όπως ισχυρίζεται- ηλεκτρικό τρακτέρ με χαρακτηριστικά αυτόνομης οδήγησης.

Ο λόγος γίνεται για το New Holland T4 Electric Power, το οποίο υπόσχεται μηδενικές εκπομπές ρίπων, πιο ήσυχη λειτουργία σε σχέση με αντίστοιχα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, την ώρα που και το κόστος λειτουργίας είναι μειωμένο. Ωστόσο, η μεγαλύτερη υπόσχεση της CNH είναι πως με το τρακτέρ αυτό, οι αγρότες θα χρειάζεται να περνάνε λιγότερες ώρες πίσω από το τιμόνι.

Το New Holland T4 Electric Power διαθέτει πολλαπλούς αισθητήρες και κάμερες στην οροφή του, χρησιμοποιώντας τα δεδομένα για να ολοκληρώσει αυτόματα διάφορες διεργασίες. Μάλιστα, έχει τη δυνατότητα να αποφεύγει εμπόδια και μπορεί να συνεργάζεται αυτόματα και αρμονικά με άλλο εξοπλισμό του αγρότη, ο οποίος θα μπορεί να το χειρίζεται από το κινητό του!

Το τρακτέρ είναι εξοπλισμένο με ένα μοτέρ των 120 ίππων και η μέγιστη ταχύτητά του ανέρχεται σε 40 χιλιόμετρα την ώρα. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της CNH, η μπαταρία του είναι αρκετά μεγάλη για να βγάλει τη δουλειά μιας τυπικής ημέρας, ωστόσο δεν αποκλείεται να χρειαστεί κάποια φόρτιση στα μισά. Με τους τυπικούς fast-chargers, η μπαταρία του μπορεί να γεμίσει στο 100% μέσα σε μια ώρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το New Holland T4 Electric Power διαθέτει και πρίζες που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο αγρότης για να συνδέσει ηλεκτρικά εργαλεία, όπως για παράδειγμα ένα τρυπάνι, στη μέση του κτήματός του, που υπό άλλες συνθήκες μπορεί να μην υπήρχε παροχή ρεύματος.

Η παραγωγή του εν λόγω μοντέλου αναμένεται στα τέλη του 2023, με την εταιρία να έχει στα σκαριά ακόμη περισσότερες ηλεκτρικές προτάσεις για τους αγρότες.