Το Polestar 2 παίρνει update 68 ίππων επί πληρωμή

Χωρίς όμως συνδρομή
07 Δεκεμβρίου 2022 09:28
Το Polestar 2 παίρνει update 68 ίππων επί πληρωμή

Η εποχή που θα πληρώνουμε για software βελτιώσεις στα αυτοκίνητα τα οποία διαθέτουν ήδη το hardware για αυτές, φαίνεται πως έχει φτάσει ήδη. Μετά τη Mercedes και η Volvo προσφέρει μία αναβάθμιση η οποία θα αναβαθμίσει το Polestar 2 με 68 επιπλέον ίππους για τους πελάτες της Βόρειας Αμερικής. Σε αντίθεση όμως με τη Mercedes, η Volvo δε ζητάει συνδρομή και το πακέτο αναβάθμισης μπορεί να αγοραστεί “μια κι έξω” έναντι $1.195.

Με το update, το Polestar 2 θα φτάσει τους 476 ίππους, μειώνοντας την επιτάχυνση 0-100 από τα 4.5 δευτερόλεπτα στα 4.2. Η Polestar σημειώνει πως ο οδηγός θα παρατηρήσει τους επιπλέον ίππους κυρίως εν κινήσει, μειώνοντας το χρόνο που χρειάζεται να προσπεράσει κάποιο άλλο όχημα. Το update μπορεί να αγοραστεί από το web shop της Polestar και θα εφαρμοστεί με OTA αναβάθμιση χωρίς να χρειάζεται η παρουσία του αυτοκινήτου σε κάποια αντιπροσωπεία.

Το γεγονός πως η Polestar χρεώνει για κάτι που το όχημα μπορούσε να κάνει από πριν τεχνικά, η εταιρία το δικαιολογεί πως δεν ήταν διαθέσιμο όταν κατασκευάστηκε. Πρακτικά ο χρήστης πληρώνει την Polestar για το χρόνο που αφιέρωσε στη βελτίωση του οχήματος και όχι για τα εξαρτήματά του.