Facebook Dating: Τέλος για τους ανήλικους χρήστες με νέο μηχανισμό

Με χρήση machine learning τεχνολογίας
06 Δεκεμβρίου 2022 09:12
Facebook Dating: Τέλος για τους ανήλικους χρήστες με νέο μηχανισμό

Περίπου τρία χρόνια μετά το ντεμπούτο του Facebook Dating, η Meta παίρνει τώρα μέτρα για να αποτρέψει τους ανήλικους χρήστες από το να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα γνωριμιών.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, όπως έγινε και στο Instagram το περασμένο καλοκαίρι, η Meta επιστρατεύει για άλλη μια φορά την machine learning τεχνολογία της εταιρίας Yoti, προσθέτοντας έναν μηχανισμό στο Facebook για αυτόματη επιβεβαίωση της ηλικίας των χρηστών. Αναλυτικότερα, όταν τα συστήματα του Facebook θα υποπτεύονται ότι κάποιος ανήλικος προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το Dating, η πλατφόρμα θα του ζητά να παρέχει περισσότερες πληροφορίες για να συνεχίσει.

Οι χρήστες θα μπορούν να αποδείξουν ότι είναι ενήλικες είτε ανεβάζοντας ένα σύντομο βίντεο με την selfie κάμερα του κινητού τους είτε ανεβάζοντας μια φωτογραφία της ταυτότητάς τους. Και στις δύο περιπτώσεις τα δεδομένα θα χρησιμοποιούνται μόνο για την αναγνώριση της ηλικίας και μετά θα διαγράφονται. Αξίζει να σημειωθεί πως στην περίπτωση του βίντεο, ο machine learning αλγόριθμος της Yoti θα αναλαμβάνει να υπολογίσει την ηλικία του χρήση ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Η Meta ισχυρίζεται ότι έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία χρησιμοποιώντας το λογισμικό της Yoti. Για παράδειγμα, στο Instagram η τεχνολογία αυτή έχει σταματήσει το 96% των εφήβων από το να αλλάζει τα γενέθλιά του για να φαίνεται ότι είναι άνω των 18 ετών. Η επαλήθευση της ηλικίας στο Facebook Dating είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ, αλλά θα καταφθάσει σε ακόμη περισσότερες χώρες μόλις γίνουν περισσότερες δοκιμές.