Chrome 108: Η νέα αναβάθμιση του browser θα βοηθήσει την μπαταρία σας!

Όλα όσα φέρνει το update
30 Νοεμβρίου 2022 13:18
Chrome 108: Η νέα αναβάθμιση του browser θα βοηθήσει την μπαταρία σας!

Πιστή στο μηνιαίο της ραντεβού, η Google μόλις έκανε διαθέσιμη την έκδοση 108 του πασίγνωστου Chrome browser της, η οποία κουβαλά μερικά πολύ χρήσιμα νέα χαρακτηριστικά και ευπρόσδεκτες βελτιώσεις.

Ξεκινώντας με τα νέα χαρακτηριστικά, ο Chrome 108 προσθέτει το ολοκαίνουργιο “Energy Saver” mode. Πρόκειται για μια λειτουργία που κάνει ακριβώς αυτό που υπόσχεται, δηλαδή μειώνει τους πόρους που καταναλώνει το πρόγραμμα περιήγησης, έτσι ώστε να αυξηθεί η διάρκεια ζωής της μπαταρίας για τους χρήστες laptops. Το χαρακτηριστικό προστέθηκε τόσο στο Chrome OS όσο και στην desktop έκδοση του browser και για την ώρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ενεργοποιώντας το σχετικό flag chrome://flags/#battery-saver-mode-available.

Συνεχίζοντας, μια ευπρόσδεκτη βελτίωση του Chrome 108 είναι η καλύτερη υποστήριξη για COLRv1 fonts. Πλέον ο browser δίνει τη δυνατότητα στις ιστοσελίδες να ελέγξουν ποια font formats υποστηρίζονται και αν ανιχνευθεί ότι υπάρχει υποστήριξη για COLRv1 fonts, τα emojis που θα εμφανίζονται θα είναι υψηλότερης ποιότητας. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μια σχετική συγκριτική εικόνα που δείχνει την αξιοσημειώτη διαφορά στην ποιότητα.

Τέλος, ο Chrome 108 βελτιώνει και την εμπειρία χρήστης στα κινητά. Ειδικότερα, όταν ο χρήστης πληκτρολογεί κάτι, θα φροντίζει το πεδίο εισόδου να είναι πάντα ορατό στην οθόνη και να μην καλύπτεται από το ψηφιακό πληκτρολόγιο. Παράλληλα, υπάρχουν και διάφορες αλλαγές που αφορούν τους προγραμματιστές. Περισσότερα σχετικά με αυτές μπορείτε να μάθετε μέσα από το βίντεο που ακολουθεί.