Το Ευρωκοινοβούλιο χτυπήθηκε από φιλορώσους hackers

Βγήκε εκτός για ώρες
24 Νοεμβρίου 2022 10:56
Το Ευρωκοινοβούλιο χτυπήθηκε από φιλορώσους hackers

Το website του Ευρωκοινοβουλίου τέθηκε offline για ώρες χθες, εξαιτίας μίας DDoS επίθεσης από hackers προσκείμενους στο Κρεμλίνο. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε αφού οι Ευρωβουλευτές όρισαν τη Ρωσία ως ένα κράτος που υποστηρίζει την τρομοκρατία.

Η Ευρωβουλή βρίσκεται υπό μία εξεζητημένη κυβερνοεπίθεση. Μία ομάδα προσκείμενη στο Κρεμλίνο ανέλαβε την ευθύνη. Αυτό συνέβη αφού ανακηρύξαμε τη Ρωσία ως κράτος που υποστηρίζει την τρομοκρατία. Η απάντησή μου: SlavaUkraini (δόξα στην Ουκρανία). – Roberta Metsola, Πρόεδρος Ευρωκοινοβουλίου

Οι DDoS επιθέσεις κατευθύνουν υψηλή κίνηση προς τους servers-στόχους για να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τον επισκέπτη. Συνήθως δεν προκαλούν ζημιά, ωστόσο εκπρόσωπος της Ευρωβουλής δεν απάντησε σε ερώτημα αν προκλήθηκε κάποια ζημιά.

Η απόφαση της Ευρωβουλής να ανακηρύξει τη Ρωσία ως κράτος που υποστηρίζει την τρομοκρατία, έρχεται μετά από τα πλήγματα σε μη στρατιωτικούς στόχους της Ουκρανίας, όπως ενεργειακές υποδομές, νοσοκομεία, σχολεία και καταφύγια, κατά παράβαση των διεθνών νόμων. Ωστόσο η κίνηση είναι συμβολική, αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση δε διαθέτει νομικό πλαίσιο για να την υποστηρίξει.