Και η Google μάλλον ετοιμάζει μαζικές απολύσεις

Ίσως διώξει μέχρι και 10,000 υπαλλήλους
23 Νοεμβρίου 2022 18:54
Και η Google μάλλον ετοιμάζει μαζικές απολύσεις

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του έμπιστου μέσου The Information και η Google μάλλον ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μαζικές απολύσεις, διώχνοντας έως και 10,000 υπαλλήλους με χαμηλή απόδοση.

Συγκεκριμένα, το μέσο επισημαίνει πως η εταιρία σκοπεύει να εφαρμόσει ένα καινούργιο σύστημα διαχείρισης επιδόσεων. Αυτό θα βοηθήσει τους managers των διαφόρων τμημάτων της Google να απολύσουν χιλιάδες υπαλλήλους που κρίνεται πως έχουν χαμηλές επιδόσεις, από τις αρχές του επόμενου έτους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι managers φαίνεται πως έχουν λάβει την εντολή να ανακαλύψουν το 6% των λιγότερο αποδοτικών υπαλλήλων της Alphabet, ποσοστό που αντιστοιχεί σε περίπου 10.000 ανθρώπους. Μάλιστα, το νέο αυτό σύστημα ενδέχεται επίσης να έχει ως αποτέλεσμα και μείωση του αριθμού των κινήτρων και των μετοχών που δίνονται στους υπαλλήλους ως μπόνους.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως η εταιρεία έχει αντιμετωπίσει αρκετές προκλήσεις φέτος, από τις επιπτώσεις της πανδημίας έως τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό. Ειδικότερα, σε σύγκριση με πέρυσι, η Alphabet κατέγραψε 27% πτώση στα κέρδη της στο τρίτο τρίμηνο του οικονομικούς έτους, με επίσης λιγότερα από τα αναμενόμενα κέρδη και έσοδα.

Για την ιστορία, τους τελευταίους μήνες έχουμε δει απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων από τους τεχνολογικούς κολοσσούς, με τη Meta να διώχνει πάνω από 10 χιλιάδες υπαλλήλους, τον Elon Musk να απολύει πάνω από το μιστούς εργαζομένους του Twitter, ενώ αντίστοιχες ενέργειες έχουν πραγματοποιηθεί και από εταιρίες όπως οι Amazon, Coinbase, Snap και Lyft. Περισσότερα σχετικά με αυτό που κρύβεται πίσω από το φαινόμενο μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.