Η κάψουλα Orion πέρασε σε απόσταση αναπνοής από τη Σελήνη (ΒΙΝΤΕΟ)  
Η δοκιμή στέφθηκε με επιτυχία

Η κάψουλα της NASA, Orion, πραγματοποίησε επιτυχώς μία από τις κύριες κινήσεις του παρθενικού της ταξιδιού, περνώντας σε απόσταση 130 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Σελήνης. Η Orion εκτέλεσε τέσσερις καύσεις των κινητήρων της για να διορθώσει την τροχιά της προς τη Σελήνη και χρειάστηκε ακόμα μία καύση δύο λεπτών και τριάντα δευτερολέπτων για να ξεφύγει από τη βαρύτητά της. Σε εκείνο το σημείο το μη επανδρωμένο σκάφος κινούνταν με ταχύτητα 8.000 χιλιομέτρων την ώρα και επιτάχυνε επιπλέον 933 χλμ/ώρα όταν πέρασε πάνω από το μικρότερο υψόμετρο της πτήσης του.
Η κάψουλα μπήκε έτσι σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη και θα παραμείνει εκεί για μία περίπου εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια αυτή θα πραγματοποιήσει δοκιμές σε διάφορα συστήματα, όπως της πλοήγησης, των επικοινωνιών, της ισχύος της και του ελέγχου θερμοκρασίας στο εσωτερικό της.
Η μεγαλύτερη απόσταση που θα βρεθεί η Orion από τη Γη θα είναι τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, με 432.108 χιλιόμετρα διαστήματος να χωρίζουν εμάς από την κάψουλα. Οι σταθμοί επικοινωνίας με τη Γη είναι τρεις στο σύνολο και αποτελούν το Deep Space Network. Βρίσκονται στην Καλιφόρνια, στη Μαδρίτη και στην Καμπέρα, επιτρέποντας την αδιάκοπη επικοινωνία με τη Γη καθώς ο πλανήτης μας περιστρέφεται.
Ακολουθήστε το Unboxholics.com στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για τεχνολογία, videogames, ταινίες και σειρές. Ακολουθήστε το Unboxholics.com σε Facebook, Twitter, Instagram, Spotify και TikTok.
Ροη ειδησεων
Και πρέπει να κάνετε λίγο ακόμα υπομονή
Ραντεβού τον Ιούνιο στους κινηματογράφους
Η τελευταία περιπέτεια του πληρώματος του TNG θα τα έχει όλα!
Από τώρα ξέρουμε την αρχηγό της νέας κακής φυλής των Navi
Μια απρόσμενη νίκη στο τηλεοπτικό τοπίο για την Amazon
Τον Μάρτιο στους κινηματογράφους
Δείτε το πρώτο trailer - H νέα σειρά από τους παραγωγούς του Better Call Saul
Όσα δήλωσε ο Neil Druckmann για μια ιδέα που του ήρθε
Που προβλήθηκε στην Αυστραλία
Ξεκινάει η μαζική διάθεση της έκδοσης 22H2