Windows 11: Η νέα 22H2 ενημέρωση προκάλεσε ένα σοβαρό θέμα – Τι απαντά η Microsoft

Το οποίο επηρεάζει τις gaming επιδόσεις
16 Νοεμβρίου 2022 14:54
Windows 11: Η νέα 22H2 ενημέρωση προκάλεσε ένα σοβαρό θέμα – Τι απαντά η Microsoft

Η μεγάλη 22H2 αναβάθμιση των Windows 11 έχει καταφθάσει εδώ και μερικές εβδομάδες, αλλά δυστυχώς, όχι χωρίς προβλήματα. Από την πρώτη στιγμή υπήρχαν πολλές αναφορές για μειωμένες επιδόσεις, ειδικά στο gaming, με τους χρήστες να προσπαθούν να εντοπίσουν που οφείλεται το πρόβλημα, μέσα από συζητήσεις στα social media και σε σχετικά forums. Τώρα, η Microsoft αναγνώρισε εν τέλει πως πράγματι υπάρχει θέμα.

Συγκεκριμένα, μέσα από την ειδική σελίδα που έχει για τα γνωστά θέματα των Windows, επιβεβαίωσε πως όντως οι χρήστες των Windows 22H2 μπορεί να έχουν μειωμένες επιδόσεις και stuttering σε διάφορες εφαρμογές και παιχνίδια. Ο λόγος, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της εταιρίας, είναι ο εξής:

Ορισμένα παιχνίδια και εφαρμογές ενδέχεται να παρουσιάζουν χαμηλότερες επιδόσεις από τις αναμενόμενες ή stuttering στα Windows 11, έκδοση 22H2. Τα παιχνίδια και οι εφαρμογές που επηρεάζονται ενεργοποιούν κατά λάθος debugging λειτουργίες για την καταγραφή στατιστικών σχετικά με την GPU που δεν προορίζονται για τους καταναλωτές.

Η προσωρινή λύση

Η Microsoft επισήμανε πως εργάζεται σε μια μόνιμη λύση που θα έρθει με κάποια επερχόμενη ενημέρωση. Μέχρι τότε απενεργοποίησε την προτροπή εγκατάστασης της 22H2 αναβάθμισης για τους χρήστες που δεν είχαν κάνει ήδη τη μετάβαση και ενδεχομένως να επηρεαζόντουσαν. Για τους υπόλοιπους, ανέφερε:

Αν χρησιμοποιείτε ήδη τα Windows 11, έκδοση 22H2 και αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα, ίσως να μπορέσετε να το επιλύσετε, ενημερώνοντας τα παιχνίδια και τις εφαρμογές που επηρεάζονται στην τελευταία διαθέσιμη έκδοσή τους. Εάν δεν είστε σίγουροι για τον τρόπο ενημέρωσης των παιχνιδιών και των εφαρμογών που έχετε εγκαταστήσει, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τους developers τους, αν και τα περισσότερα ενημερώνονται αυτόματα μέσω του καταστήματος από το οποίο αγοράστηκαν ή απευθείας κατά το άνοιγμά τους.

Για περισσότερα σχετικό με το θέμα μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη support σελίδα της Microsoft πατώντας εδώ.