Apple: Πουλήθηκαν σε εξωπραγματική τιμή τα σανδάλια του Steve Jobs!

Τα οποία φορούσε όταν ίδρυσε την εταιρία
15 Νοεμβρίου 2022 23:08
Apple: Πουλήθηκαν σε εξωπραγματική τιμή τα σανδάλια του Steve Jobs!

Ο Steve Jobs έχει επηρεάσει όσοι λίγοι άνθρωποι τον τεχνολογικό κόσμο, αλλά και τις ανθρώπινες συνήθειες γενικότερα, με την εταιρία του, την Apple, να ευθύνεται μεταξύ άλλων για την καθιέρωση των smartphones. Τώρα, ένα ακόμη ρεκόρ του ανήκει και μάλιστα πρόκειται για κάτι αρκετά ασυνήθιστο.

Πριν από μερικές ώρες πουλήθηκαν σε δημοπρασία τα περίφημα Γερμανικά Birkenstocks σανδάλια του, τα οποία φορούσε για χρόνια ολόκληρα τη δεκαετία του 1970 και του 1980. Μάλιστα, υπάρχουν και πολλές φωτογραφίες από τις πρώτες ημέρες της Apple, στις οποίες ο Jobs φαίνεται να τα φορά. Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Julien’s Auctions, το ζευγάρι πουλήθηκε για σχεδόν $220,000! Πρόκειται για το υψηλότερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία για ένα ζευγάρι σανδάλια.

Η επίσημη περιγραφή τους από τον οίκο ανέφερε:

Ο Steve Jobs φορούσε αυτά τα σανδάλια σε πολλές κρίσιμες στιγμές στην ιστορία της Apple.

Το 1976, σε ένα γκαράζ στο Los Altos, μαζί με τον συνιδρυτή της Apple, Steve Wozniak, έκανε τα πρώτα βήματα για τη δημιουργία του υπολογιστή Apple, ενώ φορούσε περιστασιακά αυτά τα σανδάλια.

Το πέλμα διατηρεί το αποτύπωμα των ποδιών του Steve Jobs, το οποίο είχε μείνει μετά από τα πολλά χρόνια χρήσης.

Τα Birkenstocks σανδάλια του Steve Jobs που πουλήθηκαν για $220 χιλιάδες:

Για την ιστορία, οι στιλιστικές επιλογές του Steve Jobs έχουν συζητηθεί πολλές φορές. Ο Jobs είχε κάτι σαν "στολή", αφού συνήθιζε να εμφανίζεται παντού με τα ίδια ρούχα: ένα μαύρο ζιβάγκο και ένα μπλε τζιν.

Ο Jobs έφυγε από τη ζωή το 2011, σε ηλικία 56 ετών, έχοντας μια σπάνια μορφή καρκίνου του παγκρέατος. Πέρα από το iPhone, ο Jobs έχει επηρεάσει όσο λίγους ανθρώπους τη βιομηχανία των υπολογιστών, με τα Mac συστήματα της Apple που έκαναν το ντεμπούτο τους το 1984, ενώ είχε τεράστια επιρροή και στη μουσική βιομηχανία με το iPod.